Site icon DieHaber.Com

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’ye ziyaretçi akını

Fatma Taşan Cebeci

Son bir ay içinde tam 40 ziyaretçi grubunu ağırlayan Başkonsolos Cebeci, en son Hürriyet gazetesi muhabiri Taner Tüzün ile Sabah gazetesi muhabiri Mustafa Akbaba’yı kabul etti.

Sorunlar Ele Alındı

Güzel bir sohbet ortamında geçen bu ziyarette, Nürnberg Başkonsolosluğu’na bağlı bölgede ikamet eden yaklaşık 160 bin Türk ve Türk kökenli Alman vatandaşlarının çocuklarının okul eğitimi, meslek eğitimi, iş dünyasının sorunları, Türk vatandaşlarının Alman kurumları ile olan sorunları, Almanya’da ikamet eden Türk vatandaşlarının Anavatan’a gittiklerinde karşılaştıkları sorunlar, ve Almanya’da artan yabancı düşmanlığı gibi konular ele alındı.

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, Türk derneklerinin ve vatandaşlarının güçlü bir şekilde bir araya gelip etkili bir lobi faaliyeti yürütmeleri gerektiğini ifade etti.

En Önemli İş Vatandaşlarımızın Birlik ve Beraberliği

Cebeci şunları söyledi: “Öncelikle beni ziyaret eden Taner Tüzün ile Mustafa Akbaba’ya çok teşekkür ederim. Hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Burada olmaktan, Nürnberg’e Başkonsolos olarak gelmekten ve devletime hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. İnşallah başladığımız gibi güzel bir görevi tamamlarız. Buradaki Türk toplumuna faydalı olmayı isterim ve bunun için Türk toplumunun desteğine, katkısına ihtiyacım var. Yapacağım en önemli iş, konsolosluk hizmetlerinde uyumlu bir çalışma ortamı yaratmak ve vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamak olacaktır.”

Nürnberg Güzel Bir Şehir

Nürnberg’in üçüncü bayan Başkonsolosu olan Fatma Taşan Cebeci, şehri övmekten de geri kalmadı: “Nürnberg güzel bir şehir, tadını çıkaracağım. Bunun yanı sıra özel hayatıma da dikkat edeceğim. İki çocuğum var, onlarla birlikte güzel bir dönem olacağına inanıyorum. Eşim Ankara’da genel müdür yardımcısı, o da işine orada devam ediyor.” Taner Tüzün / Nürnberg

Exit mobile version