Site icon DieHaber.Com

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu, başkonsolosluk rezidansında Rheinland Pfalz ve Saarland eyaletlerinde başarılı Türk öğrencileri ödüllendirdi.
Ödül töreninde, Rheinland Pfalz ve Saarland Eyaleti’nde liseyi başarıyla bitiren öğrenciler arasında seçilen iki öğrenciye Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın teşekkür ve takdir mektupları ile birer bilgisayar tablet verildi. Törene Ludwigshafen Heinrich-Böll Lisesi’ni 1,6’lık başarılı dereceyle bitirdikten sonra Mannheim Yüksek Okulu’na kayıt yaptıran Yaren Kahraman (19 yaşında) ve Wissen Kopernikus Lisesi’ni 1.4’lük not ortalamasıyla başarıyla bitirip Stuttgart Üniversitesi’nde uluslar arası işletme okuyan Şevki Can Maydan (20) aileleriyle birlikte katıldı.

BAŞKONSOLOSTAN TEBRİK

Başkonsolos Müderrisoğlu, “Almanya’da başkonsolosluklarımızın bulunduğu bölgelerde Gymnasium’dan (Lise) en yüksek not ile mezun olan iki öğrencimizi her yıl ödüllendiriyoruz. Liseyi başarıyla bitirip üniversiteye başlayan Yaren ve Şevki Can’ın kendilerinden daha küçük yaşlardaki öğrencilerimize örnek olmalarını istiyorum. Kendilerine gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum. Bu gençlerin bu seviyeye gelmelerinde emeği olan öğretmenlerine, anne ve babalarına teşekkür ediyorum” dedi.

AİLELERE TEŞEKKÜR

Mannheim Hochschule’de Biyoteknoloji bölümünde okuyan Yaren Kahraman, başarısını ailesinin kendisine göstermiş olduğu desteğe borçlu olduğunu belirtti. Yaren Kahraman, “Bizleri bu ülkede hala yabancı olarak görüyorlar. Onun için çok çalışıp başarılı olmak zorundayız. Okulu da en başta çevremde bulunan yabancılara yardımcı olmak için okuyorum” diye konuştu.
Şevket Can ise Türkler’in haklarını tam bilmediği için pek çok haksızlığa uğradıklarını söyledi ve, “Bu durum beni rahatsız etti. Genç öğrencilere tek tavsiyem çalışmaları ve tercihlerini kendi istekleri doğrultusunda yapmalarıdır. Öğretmenlerin pek çoğu yabancı kökenli ailelerin çocuklarının okumasını istemiyorlar ve tercihlerini olumsuz yönde kullanıp onların geleceğini olumsuz yönde etkiliyorlar” dedi.
Denizli Acıpayamlı Şevki Can’ın babası Nurettin ve annesi Öznur Maydan ile Sivaslı Yaren’in annesi Melek ile babası Azamet Kahraman çocuklarını desteklemeye devam ettiklerini, güzel bir törenle ödül almalarının da kendilerini gururlandırdığını söylediler. Yaren Kahraman ile Şevki Can Maydan’a Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu birer tablet bilgisayar hediye etti. İsa DEVEÇEKEN / MAİNZ

Exit mobile version