Site icon DieHaber.Com

Banka hesabı çalınanlara 2500 Euro tazminat

banka 

Deutsche Bank, bilinmeyen sayıda müşterisini veri hırsızlığı konusunda uyardı. Banka, kriminellerin bir dış hizmet sağlayıcısındaki veri sızıntısını kullanarak müşteri bilgilerine eriştiğini belirtti. Güvenlik olayı hizmet sağlayıcı tarafından tespit edilip çözüldü. Etkilenen müşterilere gönderilen bir mektupta, yazılım açığından bahsedildi.

Banka, veri sızıntısının nerede meydana geldiğini açıklamadı, ancak 40’tan fazla ülkede 100’den fazla şirketin etkilenebileceğini belirtti. Yalnızca Deutsche Bank ve Postbank’ın 2016, 2017, 2018 ve 2020 yıllarında hesap değiştirme hizmetini kullanan müşterilerin etkilendiği bildirildi. Suçluların müşterilerin adını, soyadını ve IBAN hesap numarasını ele geçirdiği söyleniyor, ancak banka sınırlı kişisel verilerin etkilendiğini ve hesaplara yetkisiz erişimin olmadığını belirtiyor.

Müşterilere sahtekarlık girişimlerini bildirmeleri ve şüpheli işlemleri hemen rapor etmeleri istendi. Deutsche Bank, kendi IT sistemlerinin etkilenmediğini ve Postbank’ın entegrasyonunun güvenlik açığıyla ilgisi olmadığını vurguladı.

Avukat Oğuz Korumtaş

2500 Euro tazminat

Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Oğuz Korumtaş, “Eş değerli bu tür davalarda üst derece mahkemesi Münih’in mağdurlara 2500 Euro tazminat ödenmesine karar verdi. Deutsche Bank ve Postbank’ın dışında ING Bank’ta hesabı olanlarda bu durumdan etkilenmiş olabilir. Eğer evinize bankanız tarafından uyarı mektubu geldiyse mutlaka bir avukata danışın. Mağdur olarak 2500 Euro tazminat hakkınız var” dedi.

Exit mobile version