Site icon DieHaber.Com

Mehmet Fatih S.: Bana görevi FETÖ verdi!

Alman Federal Başsavcılığı tarafından Türk istihbaratı adına ajanlık yapmakla suçlanan Kürt kökenli gazeteci Mehmet Fatih S., hakkındaki iddiaları yalanladı.

TALİMAT FETÖ’DEN

Zanlının, PKK’nın siyasi kolu olan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’a suikast bile planladığı iddia ediliyor. İddialardan biri de Mehmet Fatih S.’nin Yeşiller Genel Başkanı Cem Özdemir’e yumruklu bir saldırı görevi aldığı yönünde. Mehmet Fatih S. bunları da yalanladı ve, “Bana görevi MİT değil, FETÖ verdi” dedi. Davanın ekim ayına kadar olan duruşma günleri belirlendi.

PKK’NIN SİYASİ KOLU

Öte yandan Yüksel Koç Alman basınına açıklamalarda bulunurken, KCDK-E’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğu görmezden gelindi. Sadece bazı gazeteler, Koç’un tüm söylediklerini yayınladıktan sonra haberin en altına, “Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi’nin verdiği bilgilere göre yasak olan PKK’nın siyasi kolu” ibaresi yazıldı. Alman basını Mehmet Fatih S.’nin gazeteci olduğuna da değinmedi. Mehmet Fatih S., bir Kürt TV kanalı adına muhabirlik yapıyordu. HAMBURG

Exit mobile version