Site icon DieHaber.Com

Bakımevinde insanlık dramı

Rotterdam’da bir bakımevinde kalan 77 yaşındaki Adnan Gökçen, koronavirüse yakalanıp öldü. Babasının koronavirüsten öldüğünü öğrenen Osman Gökçen, De Leeuwenhoek adlı bakımevine isyan etti. Gökçen, “Önce ‘zatürre’ deyip geçiştirdiler. Test yapmadılar, hijyen önlemleri almadılar” dedi.

HASTALIĞINI HAFİFE ALDILAR
GÖKÇEN, babasının koronavirüs belirtileri göstermesine rağmen hastalığının hafife alındığını belirtti ve “Ölümünden iki gün önce yapılan testte hastalık nedeni koronavirüs çıktı. Neden daha önce test yapıp, korona tedavisine almadılar. Babam güçlü bir adamdı. Onu ölüme terk ettiler” diye konuştu.

İNCELEME SONRASI KARA TABLO
BAKIMEVİNİN demans hastaları bölümünde kalanların yaklaşık yarısı son üç haftada ölünce sağlık müfettişliği inceleme başlattı. Yapılan testler, Osman Gökçen’i haklı çıkardı. Bakımevinde kalan 72 kişinin yüzde 25’i ile çalışanların yüzde 25’inin koronavirüse yakalandığı incelemede ortaya çıktı. (İnterAjans)

16 YAŞLI VİRÜSTEN ÖLDÜ

KÖLN kentinin Rodenkirchen semtinde bir binanın alt katında bulunan ve apartman sakinlerince kapatılması istenen bakımevinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 16’ya çıktı. Virüse yakalanan 46 bina sakini karantina altına alınırken, durumu kötüleşen 16 kişinin ise hastanede tedavisi sürüyor. Dört kişinin ise taburcu olduğu aktarıldı.

Ölen Türk sayısı 62’YE YÜKSELDI
ALMANYA’DA sekiz Türk vatandaşı daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ölenlerin, Berlin, Essen, Nürnberg ve Gelsenkirchen kentlerinden olduğu belirtilirken, ülkede bugüne dek Kovid-19 sebebiyle ölen Türklerin sayısı 62’ye yükseldi.

Exit mobile version