Site icon DieHaber.Com

Bakan Karaismailoğlu: Yurtdışından gelen ve şüpheli olanlar evlerinde izolasyona alınacak’

Adil Karaismailoğlu

Bakan Karaismailoğlu şöyle konuştu:’’Yurtdışından gelecek vatandaşların havaalanlarında belirli alanlarında muayaneleri yapılacak ve semptomları değerlendirilecek. Muayene yapılan kişilerin iletişim ve adres bilgileri Halk Sağlığı Yönetim Sistemi’ne (HSYS) sınır girişi bölümünde kayıt altına alınacak. Havalimanında yapılan muayeneleri sırasında semptom yönünden şüpheli görülen kişiler, havalimanlarında izolasyon alanına alınacak ve 112 aracılığıyla ilgili şehirlerin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen hastaneye yönlendirilecek.

ONAM FORMU İMZALATILACAK

Yapılan değerlendirmede herhangi bir semptom belirlenemeyen kişilere onam formları imzalatılacağını kaydeden Karaismailoğlu,‘‘Kendi imkanlarıyla evlerine ulaşmaları, kendi evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanacak. Bu süre zarfında da aile hekimleri tarafından izlemleri yapılacak. ‘Evde Kovid-19 Hastası/Temaslısı İzlem (Karantina) Bilgilendirme ve Onam Formu’nun da doldurulması gerekecek.”

POSİTİF GURBETÇİLERE ÖZEL SÜREÇ

Bakan Adil Karaismailoğlu,’’Havalimanlarında yolculara uygulanacak testlerin, ücret durumu ve sonuçları pozitif çıkan yolculara ilişkin işlemler ve süreçler Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek’’diye konuştu.

Exit mobile version