Site icon DieHaber.Com

Aynur Kır yeniden mecliste

Aynur Kır

Aynur Kır bir önceki dönemde 6 yıl Meclis görevlisi idi zaten, şuan tekrar Meclis’e girdi. Meclis’te son dönemde sağlık, entegrasyon, eğitim ve spor dallarında görev alan Aynur Kır, bu kez çevrecilik, trafik ve ulaşım bölümlerinde aktif çalışmalarını ilerletecek. Aynur Kır 6. aydaki Meclis oturumda yemin töreninde yer alacak.

DEMANS HASTALIĞINI ANLATTI

Aynı zamanda Milletvekili adayı olan Aynur Kır çalışmalarına fahri alanda da devam etmekte. 25 yıldır Nürnberg Hastanesinin Psikiyatri bölümünde çalışan Aynur Kır, Çarşamba günü Villa Leon’da yaşlılara ‘yaşlılıkta depresyon ve demans’ hastalığı konusunda seminer verdi. Aynur Kır, konuya duyulan yoğun ilgiden dolayı bu alandaki çalışmalarına devam edeceğini ve giderek yaşlanan toplumda bakıcı ve hemşire mesleklerine daha yoğun ilginin olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu alanda mevcut olan personel açığına değinen Aynur Kır, bu alandaki gelirlerin yükselmesi gerektiğini ve çalışma alanlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savundu. Özellikle gençlerin bu alana tekrar ilgi duyması için bu koşullarının yerine getirilmesi gerektiğini savundu. Aynı zamanda dışarıdan gelen hemşirelerin diploma denkleştirme işlemlerinin Bavyera eyaletinde çok yavaş ilerlediğine değinen Aynur Kır, bürokrasiyi çoğaltmak değil, azaltmamız gerekir dedi.

Milletvekili adayı olarak sağlık, eğitim ve çevre konularını ön planla tutacağını söyleyen Aynur Kır, SPD partisinin çifte vatandaşlık konusundaki çalışmalarına da değinerek, çok gecikmiş bir kararın şimdi SPD yönetimiyle hızlandırıldığını ve yakında yürürlüğe gireceğini savundu. 60 yılın üzerinde burada yaşayan toplumumuzun yerel ve federal seçimlerde oy kullanabilmesi en doğal hakkıdır, bunun için parti olarak tüm çalışmalarımızı yapacağız. Taner TÜZÜN

Exit mobile version