Site icon DieHaber.Com

Futbol bacasız sanayi oldu

Ama gel gör ki iki tarafta devam etme kararı aldı. Bana göre de bu aşamada doğru karar en azında devre arasına kadar.
Peki, bundan sonra ne yapmalı nasıl bir yol izlenilmeli, sonuçta halka açık bir kulüp yatırımcıları var her olumlu veya olumsuz beyan veya icraat borsada inişe çıkışa sebep olacaktır.
Futbol sadece futbol olmaktan çıktığı için söylüyorum bu oyun bacasız sanayi olalı çok uzun oldu.
Teknik heyet ve yöneticiler ağızlarından çıkanı iyi tartmalılar. Borsadaki değerinin yanı sıra bir de taraftar motivasyonu var. Onlar hocanın ve yönetimin ağzından çıkan her olumsuz beyana aniden tepki veren bir taraftar grubu, bu da stada yani sahaya yansır. Olumsuz tezahürat futbolcuların üzerinde negatif bir etki yaratır, hatalara yol acar ve kötü olan durumu daha da kötü hale getirir.
Hoca bir defa oturup öz eleştiri yapmalı takımını ve kendini iyi analiz etmeli. Sorun benim taktik ve stratejim mi yoksa bunu oynayamayan futbolcular mı?
Sen pas yaptırma gayretindesin ama ritim ve tempon yok. Savunma güvenliğin vasatın üstüne geçmiyor. O zaman elindeki kadroya göre bir taktiğin, stratejin bir oyun anlayışın olmalı.
Milli maç arası düşünmene ve bir yol belirmene belki yardımcı olur, en azından hasarı en aza indirmeye bak.
Kadro dışı bırakılan Van Persi, Mehmet Topal ve Fernandao zaten takıma bir katkıları yoktu. ama takımın huzurunu bozuyorlarsa (buna pek inanman) o zaman doğru bir karar ama diğerlerine bir gözdağıysa emin olun bunu oradaki futbolcular yemez.
İnşallah aradan sonra daha derli toplu bir takım seyrederiz.
Fenerbahçeliler olarak yinede ümidimizi kaybetmeyelim bu kalitesiz ligde her an her şey değişebilir.

Exit mobile version