Site icon DieHaber.Com

YASAKÇI AVRUPA'dan Zeybekçi'ye engel

Avusturya’nın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ülkeye girmesine izin vermeyeceğini açıklamasıyla AB içindeki “yasakçı ülke” sayısı üçe çıktı. Hollanda’nın, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ülkeye girişine müsaade edilmeyeceğini duyurmasından sonra Avusturya’nın bu tutumu, AB içinde Türk hükümetine karşı “el altından alınmış bir karar olduğu” şeklinde yorumlandı.

Arkasında Almanya mı var?

Geçtiğimiz günlerde yapılan G20 zirvesi çerçevesinde Almanyalı Türklere hitap etmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Almanya konuşma izni vermemişti. AB’nin “küçük ülkeleri” konumunda olan Avusturya ve Hollanda’nın bu kararlarını da vermeden önce Almanya ile müzakere ettiğinden hareket ediliyor.

Hedefi başbakanlık

Avusturya’da başbakan olmak isteyen Türk ve Müslüman düşmanı Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz (ÖVP), geçtiğimiz günlerde bir araştırmayı manipüle ettiği gerekçesiyle eleştiri bombardımanına tutulmuştu. Kurz şimdi, “Ben yasakladım” tavrıyla Avusturya seçimleri öncesinde oyunu arttırmak istiyor. Avusturya yasağı ise “kamu güvenliğinin tehdit altında olduğu” gerekçesiyle açıkladı.

Exit mobile version