Site icon DieHaber.Com

Avusturya Ordusu'nu karıştıran Türk

Avusturya Ordusu İstihbarat Ofisi (Heeresnachrichtenamt) yaptığı açıklamada ABD’de yaşayan Türk hacker’ın kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Arslan A. isimli bir Türk aktivistin

Avusturya’ya yapılan bilgisayar saldırısının arkasında ABD’nin Kentucky eyaletinde yaşayan Arslan A. isimli bir Türk aktivistin yer aldığı iddia edildi. Avusturya parlamentosu yaptığı açıklamada sitesinin 20 dakika kapanmasına yol açan saldırıyı Aslan Neferler Tim’in (ANT) üstlendiğini açıklamıştı.
Yapılan açıklamada Osman T. ya da General Osman lakabıyla bilinen Arslan A.’nın renkli bir profile sahip olduğunu Amerikan vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Arslan A.’nın erkek kardeşi ve kuzeniyle, üç yatak odası ve iki banyosu olan bir evde yaşadığı iddia edildi.
Mesleğinin ne olduğu sorulduğunda siber güvenlik uzmanı olduğunu söylediği belirtilen Arslan A.’nın ABD ile çok fazla bağının olmadığı, Facebook’taki çoğu arkadaşının Türk olduğu ifade ediliyor. Arslan A.’nın Facebook fotoğraflarında kendisini askeri üniforma içinde göstermeyi sevdiği belirtilirken elinde bir tüfek tuttuğu resimlerin olduğu öğrenildi. Kimliği bilinmeyen bu hackerların kendilerine ‘asker’ demeyi sevdiği yazıldı.
Exit mobile version