Site icon DieHaber.Com

Avrupalı Gaziantepliler coştu ve coşturdu

Avrupalı Gaziantepliler coştu ve coşturdu

ALMANYA ‘DA Frankfurt- Griesheim Saalbau salonunda Frankfurt Gaziantepliler Derneği’nin 12. Geleneksel Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesinde Almanya, Belçika ve Hollanda’dan bine yakın Gaziantepli ve Gaziantep dostu davetli bir araya geldi.

Dans edip halk oyunları oynanan etkinlikte aralarında THY ile Türkiye’ye gidiş- dönüş iki uçak biletinde olduğu tombola çekilişinde zengin ikramiyeler sahiplerini buldu. Gecede elde edilen gelir Türkiye’de yardıma muhtaç ailelere gönderilecek. Güzin Bakışoglu ve Ülkü Yigitbaşı”nin birlikte sundugu Gecede aralarında Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Kadir Orhun Poyraz ve Hessen Eyaleti SPD’li Milletvekili Turgut Yüksel’inde olduğu konukları selamlayan konuşmasında Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkanı Ökkeş Toy, “Gaziantepliler olarak genel kültürümüzü, özellikle genç nesillerimize aşılamak istediğimiz gibi, Gazianteplileri ve Gaziantep dostlarını bir araya getirerek aralarındaki sosyal bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Farklı kültürlerin yaşatıldığı önemli bir gün yaşıyoruz. Başka kentler ve başka ülkelerden olan insanların bir arada, kaynaşmasından daha güzel ne olabilir“ dedi.

Dernekler insanlarla pozitif bir ilişki kurabilmek için öncelikle, kuruluş amaçlarından kopmamalıdır diyen Hessen Eyaleti SPD’li Milletvekilli Turgut Yüksel Gazianteplilerin gecesine 12. kez geldiğini, Gaziantepli olmamasına rağmen vatandaşlarımızın yanında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gaziantep yöresel türküleri ve yöresel yemekleri ve tatlılarıyla önemli bir tanıtım yaptı. Gaziantep Kültür gecesine katılan küçük davetliler unutulmadı. Profesyonel yüz boyama ekibi canlı renklerle çocukların yüzlerini güldürdü. THY’den iki uçak bileti.

Gecede satışlardan elde edilen gelir yanında yardıma muhtaç çocuklar ve ailelerinin yararına tombala çekilişleri düzenlendi. Düzenlenen çekilişte kazananlara arasında 2 adet Türkiye’ye THY Uçak biletleri ve televizyon gibi zengin ikramiyelerin olduğu çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yapılan açık artırmada Gazişehir Gaziantepsporun futbolcularının imzalı 2 forması 350 ve 410 Euro’ya satıldı.

Türkülerle coştular, coşturdular

Gecenin grubu olarak sahneye çıkan Hasan Nar( Keman ) , Mehmet Yolaç( Kanun) ve Türkiye’den özel olarak gelen Gaziantepli Sadık Lök (org) güzel müzikleriyle geceye neşe ve eğlence kattılar. Ayrıca gecede sahne alan sanatçılara da eşlik ederek alkış aldılar. TRT Sanatçısı Sevim Seçkin ve konuk olarak geldiği gecede sahne alan Esra Sezer buram buram Anadolu kokan türküleriyle salondakileri coşturup hem oynadılar hem oynattılar. Gaziantep’ten geceye katılarak hemşerilerini coşturan yöre sanatçısı Faruk Lök güzel türkülerle geceye ayrı bir renk kattı. Lök ile Sevim Seçkin’in birlikte düet yaptıkları türküler çok beğenildi, ayakta alkışlandılar. Müzikler eşliğinde pisti dolduran konuklar geçenin ilerleyen saatlerine kadar dans ettiler, halaylar çekerek mutlu bir gün yaşadılar. İsa DEVEÇEKEN/ FRANFURT

Exit mobile version