Site icon DieHaber.Com

AUDI'si olanlara kötü haber.. 300 bin araba geri çağrıldı!

Bugün sizlere AUDI araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren bir konudan bahsetmek isterim.
Önceki yazılarımdan da hatırlayacağınız üzere, diğer birçok araç üreticisi gibi AUDI de araçlarda havaya salınan zehirli gaz oranını düşük göstermeyi amaçlayan bir yazılımın kullanılması olarak tanımlanabilecek emisyon skandalına karışmıştı. Bu skandaldan dolayı, bu skandala karışan araçların dava yoluyla iade edilerek ödenilen tutarların geri alınması mümkün idi. Nitekim sizlere de bundan bahsetmiş, emiUsyon skandalına karışan aracınızı iade edip paranızı geri alabilmeniz konusunda Kanzlei Korumtaş olarak sizlere yardımcı olabileceğimizden bahsetmiştim.
 Emisyon skandalının ardından yangın tehlikesi gibi ciddi bir risk yüzünden AUDI 330.000 aracını geri çağırıyor!
AUDI yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, 2011 ve 2015 yılları arasında piyasaya sürülen A4, A5 ve Q5 model araçların aşırı ısınma ve bu ısınmadan dolayı kabloların tutuşarak alev alması tehlikeleri nedeniyle 300 bin aracın geri çağırıldığını açıkladı. Geçtiğimiz Ekim ayında AUDI yine aynı problemden dolayı ABD’de 250 bin aracını geri çağırmıştı.
Bu gelişmelerin yanında, araçlardaki söz konusu problemden dolayı düzinelerce maddi hasarlı vaka meydana geldiğini de belirten ilgili yetkili, bu olaylarda şans eseri yaralanan ya da hayatını kaybeden kimsenin olmadığını açıkladı.

 Araçların yazılımının ve orta konsolunun değişmesi şart

Araçlardaki ısıtıcıların özellikle kış günlerinde normalden daha hızlı şekilde ısınması, ani ısınmalara, kabloların tutuşmasına ve araçtaki yanma risklerinde artışa sebebiyet olmaktadır. Geri çağırılan araçların orta konsolunda yapılan değişiklikler ve yazılım güncellemesiyle bu sorunların aşılacağı öngörülmektedir.

 Söz konusu problemle karşılaşan vatandaşlarımızın hukuken ne gibi hakları bulunmaktadır?

Isınma, yanma tehlikesi gibi durumlar hukuken ayıp, bu kusurlara sahip olan araçlar da ayıplı mal olarak kabul edilmektedir. Bu kusurlardan dolayı araçta meydana gelen her türlü maddi hasarlar ile yaralanma gibi durumlarda vatandaşların tazminat hakları bulunmaktadır. Kanzlei Korumtaş olarak vatandaşlarımıza tavsiyemiz 2011-2015 yılları arasında AUDI A4, A5 ve Q5 model araçları satın aldılar ise ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için bize ulaşmaları ve hakları konusunda bizden bilgi almalarıdır. Aracını kredi yoluyla finanse eden vatandaşlarımızın da cayma haklarını kullanarak sorunlu ve risk taşıyan araçlarını geri vererek paralarını geri alabilmeleri mümkündür. Sorularınızı cevaplamak ve sizlere yardımcı olmak için her daim hazır olduğumuzu belirtir, bir sonraki yazımızda görüşene dek saygılarımı arz ederim.

Exit mobile version