Site icon DieHaber.Com

Atatürk’ü anlamak

Atatürk anma ADD Bad Kreuznach

TÜRKİYE Cumhuriyeti`nin kurucusu, yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde 100 yıl önce gelip kaldığı Bad Kreuznach Parkhotel Kurhaus’daki “Atatürk” salonunda anıldı.

Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği, Frankfurt Atatürkçü Düşünce Derneği, Rheinland Pfalz Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bad Kreuznach Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bu tarihi mekanda ortaklaşa düzenlediği bu anma etkinliğine katılan akademisyen ve araştırmacı yazar Dr. Murat Köylü , “Mustafa Kemal’i Anlamak” başlığı altında konferans verdi.

Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken Hilafet yanlısı kişi, bazı tarikat ve cemiyetlerin ona nefret ettiklerini  dile getiren Dr Köylü, “Ulu Önder’in hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesini yakalamanın yolunun eğitimden geçer” sözlerinin ne kadar doğru olduğunu söyledi.  Hayatının büyük bir bölümünü Atatürk’ün kitaplar okuyarak , araştırmalar yaparak geçiren Dr. Köylü, ”Mustafa Kemal‘in değerini düşürmek isteyen bu kişiler, Beddah, ayyaş ve bunlar gibi isimler takıyorlar. 50 yaş üzeri insanlarımız Atatürk ‘e görevini tam yapamadı. Karşı taraf ise işini tam yapıyor, toplumdaki cehaleti iyi yönetip, algı yapıyorlar. Osmanlı Hilafetini gündeme getirip yeraltından ülkemizde bu cehalet düşünce yanlılarını çoğaltıyorlar” diye sözlerine ekledi.

Atatürk tarihimize yön vermiştir

Milli Mücadele tarihimizi Yunan Belgelerine dayandırarak farklı bir bakış açısından araştıran, KCK ve PKK gerçeğini bütün çıplaklığı ile ortaya koyan, araştırmacı yazar Dr. Murat Köylü, ”Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk’te tarihimize yön vermiş, milletimizi çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutarak, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur” dedi.

Atatürk’ün doğumundan önce ülkenin içinde bulunduğu demagojik yapı hakkında bilgiler de veren Doç. Dr. Köylü, “Neden Atatürk?” sorusunun cevabını doğru ifade edersek Atatürk’e olan sevgimiz saygımız daha da artacaktır. Atatürk Türkiye’nin uluslararasında saygın bir toplum haline gelmesi için halkının iyi bir eğitimli olmasını isteyip modernleşmeyi güçlü bir tez yapmıştı” dedi. Etkinlikte Atatürk’ü çok iyi anlatan, ”Ne mutlu Türk’üm Diyene” adındaki video filmi gösterildi. İsa DEVEÇEKEN/ BAD KREUZNACH

Exit mobile version