Site icon DieHaber.Com

Aşırı ırkçılığa karşı bir oldular

Türk Alman Sağlık Vakfı

MERKEZİ Giessen’de bulunan Türk Alman Sağlık Vakfı aşırı ırkçılığa karşı demokratik bir gündelik yaşam kültürü oluşması için dört yıl önce başlattığı danışmanlık ve destek hizmetini sürdürüyor.

Türk Alman Sağlık Vakfı uzmanlarla birlikte başta Türkler olmak üzere çok sayıda yabancıların yaşadığı Wetzlar – Niedergirmes’te düzenlediği seminerde ırkçılık, aşırı sağcılık, antisemitizm veya diğer insan onuruna aykırılık ve ayrımcılık biçimlerinde ortaya çıkan durumlarla yüzleşenlerin yaşadığı problemler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Türk Alman Sağlık Vakfı’ndan Sabine Gerbich ile birlikte, ”Protected” başlıklı erişim belirleyiciler etkinliğini organize eden TASV Uzmanı Wiebke Knobloch, “Kendi haklarını kendi koruma amaçlı olay yerinde yardım: hızlı, ehil ve güvenilir konulara değindik. TASV olarak bizler, ırkçılıkla mücadelede safımızı çok güçlü bir şekilde almalı, çok kültürlü bir toplumda herkesin kendi dini, kültürel ve dilsel farklılığıyla eşit olarak yer alabileceğini her zamankinden daha gür bir sesle haykırmalıyız. Başta aile içlerinde olmak üzere, okullarda ve işyerlerindeki büyük faydalarını gördüğümüz bilgilendirmeler sürecek ” dedi.

Kendi saflarında yok etmeli

Sabine Gerbich’te ırkçılığı, nefreti, yabancı düşmanlığını, popülizmi, önce herkes kendi saflarında başlayarak yok etmesini isteyerek “Bizler gibi olmayan, bizler gibi inanmayan insanların da hayata bakışlarına saygı duymak durumundayız. Bu inançları paylaşmayabiliriz, bunları yanlış bulabiliriz, fakat farklılıklarımız insanlarla bir arada barış içerisinde yaşamamıza asla engel olmamalı” dedi.

İslamofobi seçim malzemesi yapılmamalı

Gün boyunca süren etkinlikte başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Müslümanlar kendilerine yönelik oluşan olumsuz havadan oldukça etkilendikleri, Avrupa’daki siyasi partilerin İslamofobiyi bir seçim malzemesi şeklinde kullanarak ve konuyla ilgili ağır söylemler ile adeta ateşe körükle gittikleri kaydedilerek “Müslümanlara karşı düşmanlığın daha geniş kapsamda, göçmenlere ve azınlıklara yönelik yabancı düşmanlığı ve ırkçılık bağlamında, ele alınması gerektiğine dikkat çekilmeli” dediler. İsa DEVEÇEKEN/ WETZLAR

Exit mobile version