Site icon DieHaber.Com

Aşılama 2021 yılının ortasına kadar sürer

asi

Bakan Spahn, 2021 yılının ortasına kadar toplam 5 aşı adayına onay verileceğinden hareket ettiğini belirterek, “En geç yaz ortasında toplu aşılamalar olacağı konusunda iyimserim” dedi. Alman basınına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Jens Spahn, Mart ayının sonuna kadar BioNTech’in 11 milyon doz teslim edeceğini açıkladı.

MALİYET 5-6 MİLYAR EURO

SPAHN, Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech şirketinin geliştirdiği aşıya onay verilmesi halinde kısa süre içinde 3-4 milyon aşının kullanıma hazır olacağını kaydetti. Bakan Spahn aşının maliyeti konusunda da bilgi verdi ve, “Aşının maliyeti 5-6 milyar Euro dolayında olacak. Buna aşı merkezlerinin kurulma maliyeti de dahil. Yani aşıların satın alınması, aşının yapılması ve merkezlerin kurulması maliyeti bu civarda olacak” dedi.

AŞI MERKEZLERİ HAZIR

SADECE kasım ayında işletmelere 15-20 milyar Euro’luk bir yardım yapıldığına dikkat çeken Bakan Spahn, aşının önce kimlere yapılması gerektiğinin belirlendiğini kaydetti. Aşının mecburi olmadığını söyleyen Spahn, “Sağlık personeli, polisler, itfaiyeciler, hastalar ve yaşlılar öncelikli olarak aşı olacak” diye konuştu. Öte yandan Alman Ordusu da aşılama çalışmaları için hazırlıklarını sürdürüyor. Şimdiye kadar 26 aşı merkezi hazır hale getirildi. Almanya, yoğun bir aşılama kampanyası ile mümkün olan en kısa süre içinde koronavirüs aşısını nüfusun büyük bölümüne yapmak istiyor. Her şey planlandığı gibi giderse ve insanlar da aşıyı kabul ederse, nüfusun yüzde 70’i yaz dönemine kadar aşılanmış olacak.

Exit mobile version