Site icon DieHaber.Com

Asena’nın eşi Hasan Dere, MeyHane açtı

Kaybolmaya yüz tutmuş Meyhane kültürünü yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen sanatçı Asena’nın eşi Hasan Dere ve kardeşi Recai Dere kardeşler, haftanının üç günü canlı müzik ve diğer günler restaurant olarak hizmet vereceklerini söyledi.

Meyhane’nin adabı var

‘MeyHane’ denilince akla ilk gelenin yenilip içilen eğlenilen yer geldiğini belirten Hasan Dere,’’Halbuki meyhane sohbet mekanıdır. Rakı içmekle meyhane müşterisi olunmaz. Meyhane bir dergahtır. Meyhanede oturup kalkmanın, yemenin ve içmenin adabı vardır’’dedi. Meyhane sohbetinin de adabının olduğunu dile getiren Dere kardeşler, ’’Meyhaneler isimleriyle değil orayı çalıştıran meyhaneciyle isim yaparlar. Örneğin İstanbul’daki Kör Agop, Despina, Gaskonyalı Toma, Entellektüel Cavit gibi. Meyhaneci oranın isim babasıdır ve Avrupa’da da Grammophon Meyhane vardır’’ dedi.

Türkiye’den yıldızlar katıldı

Üçgün süren Grammophon açılış gala programında Gökhan Erol, Cünet Işık, Çiğdem Gürdal ve Ayşen Birgör sahne alarak misafirlere dopumsuz bir gece yaşattılar. Ahmet Selçuk İlkan’ın şiirleriyle hüzünlenen davetliler, gelecek aylarda süpriz sanatçıların yollarını gözlemeye başladılar. (mozaik-gazete.de)

Exit mobile version