Site icon DieHaber.Com

Arnsberg Eyalet Mahkemesi‘nden tüketicileri sevindirecek karar

Önceki yazılarımda sizlere kredi sözleşmelerinde bulunan hatalardan dolayı bu kredilerden ayrılma yani cayma hakkınızın olduğundan bahsetmiştim.

Sözleşmeden cayma hakkı

Özellikle otomobil alırken finanse eden kişiler, araba şirketlerine ait bankalarla kredi sözleşmesi yapmaktalar ve bu sözleşmeden dolayı cayma hakkını kullanma hakkı doğmaktadır.
Söz konusu hakkın kullanılması durumunda, kişi aracını iade edip ödediği tutarı geri alma hakkına sahip olmaktadır. Cayma hakkının kullanılması, sözleşmeden dönülmesine ilişkin tüm hak ve taleplerin dava yoluyla ileri sürülmesi gerekmekte, dolayısıyla mahkemelerin bu konuyla alakalı görüşleri büyük önem arz etmektedir. Nitekim Arnsberg Eyalet Mahkemesi de önüne gelen I-2 485/17 sayılı dosyaya ilişkin 17 Kasım 2017 tarihinde verdiği kararda Volkswagen Bank’tan alınan krediye ilişkin tüketicilerin lehine önemli bir karara imza atmıştır. Şimdi dilerseniz bu kararın içeriğini, ne anlama geldiğini birlikte inceleyelim.
Söz konusu kararın konusu, 2014 yılında Volkswagen Bank’tan finane edilerek satın alınan Passat otomobilin bir yıl sonra tüketici tarafından emisyon skandalı kapsamına gidiğinin anlaşılmasıyla ve sonrasında da aracın sahibinin krediden cayma hakkını kullanmak ve aracını iade etmek istemesi üzerine ortaya çıkmıştır.
Yargılama sonucunda mahkeme, aracın geri alınarak ödenen tutarın iadesine karar vermiş, bunun yanında dava açan tüketicinin bundan böyle ne taksit ne de faiz ödemesine gerek kalmadığını hükme bağlamıştır. Bu sebepten, cayma hakkı tüketicinin kullanabileceği oldukça cazip bir imkan olarak göze çarpmaktadır.
Bu karar, kredi sözleşmelerinde cayma hakkına ilişkin açılan diğer davalar için emsal olması nedeniyle oldukça önem taşımakta, açtığımız davalarda elimizi güçlendirmektedir. Üstelik cayma hakkı bakımından aracın emisyon skandalı kapsamına girip girmediği de herhangi bir önem arz etmemektedir.
Bu zamana kadar müvekkillerimiz için yüzlerce kredi sözleşmesi tarafımca incelenmiş, bu kredilerde sayısız hata tespit edilmiştir. Bu yüzden vatandaşlarımıza bu hatalı kredi sözleşmelerinden ayrılarak paralarını geri alma imkanından yararlanmalarını tavsiye ediyor, ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için ofisimize davet ediyorum. Kazandığımız davalar, kazanacaklarımızın teminatıdır!

Exit mobile version