Site icon DieHaber.Com

Araba kredisi ve leasing sözleşmesinden cayabilirsiniz

Önceki yazılarımdan da hatırlayacağınız üzere, cayma hakkı konusunda eksiklik ve hatalar içeren araba kredilerinde cayma hakkınızı kullanarak vatandaşlarımızına araçlarını geri vererek ödediği tutarları geri alabileceğinden sizlere bahsetmiştim.
Berlin Eyalet Mahkemesi 5 Aralık 2017 tarihinde 4 O 150/16 numaları dosyaya ilişkin verdiği kararda, söz konusu sözleşmelerin, tüketiciler cayma hakkı konusunda gerekli şekilde bilgilendirilmediği için sözleşmenin yapılmasından bir buçuk yıl sonra dahi cayma hakkının kullanılarak aracın iade edilebileceğine ve araç için ödenen tutarın iade edilmesi gerektiğine hükmetmiştir.
Söz konusu dava, tüketicinin cayma hakkına ilişkin bilgilendirilmediği iddiasıyla Volkswagen’a karşı açılmış, söz konusu tüketici krediden ayrılarak ödediği tutarın iadesini talep etmiştir.

Bu karar ne anlama gelmektedir?

Bu karara göre tüketiciler için zamanaşımı süresi, cayma hakkı konusunda bilgilendirilme yapılmadığı için başlamayacak ve davaya konu olayda olduğu gibi sözleşme akdedildikten birbuçuk yıl sonra dahi cayma hakkının kullanılması mümkün olacaktır. Yukarıda da bahsettiğim gibi cayma hakkının kullanılmasıyla birlikte, tüketiciler araçları geri vererek ödedikleri tutarı geri alabileceklerdir.

Kanzlei Korumtaş olarak vatandaşa hizmete hazırız!

Burada vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istediğim husus ise, çok fazla teknik ve hukuki bilgi gerektiren sözleşmelerden cayma hususunu alanında uzman bir avukatla gerçekleştirmeleridir. Hukuk sigortaları da cayma hakkına ilişkin mahkeme giderlerini üstlenmekte, dolayısıyla vatandaşlarımız herhangi bir ödeme yapmasına gerek kalmaksızın işlemlerini sigortalar üzerinden gerçekleştirebilmektedirler.
Kanzlei Korumtaş olarak her türlü hukuki probleminizde yanınızda olduğumuz gibi, araba kredilerinde cayma hakkına ilişkin olarak dava yoluyla bu hakkını kullanmak isteyen vatandaşlarımızın da her daim yanındayız. ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için bize ulaşmanızı tavsiye eder, bir sonraki yazıda görüşene dek saygılarımı arz ederim.

Exit mobile version