Site icon DieHaber.Com

Alparslan’ın damarlarında 2 Milyon Euro’luk ilaç dolaşıyor

Trabzonlu Alkurt ailesinin

Artık Alparslan’ın damarlarında dolaşan 2 milyon euro değerindeki Zolgensma ilacı Kassel Kliniği’nde enjekte edildi.

Tedavi sonrası konuşan anne Fatma Alkurt, ’’Oğlumuza tanı konulduktan sonra hemen bilinen tedavilere başladık. Fakat bu tedaviler Alparslan’ın iyileşmesini sağlamıyordu. Zongelsma’nın Amerika’daki başarısını duyduğumuzda bu tedaviyi almak için uzun uğraşlar sonucu başardık’’dedi.

Oğlu Alparslan’ın yeni tedavi ile hayata tekrar döndüğü için ailece çok mutlu olduklarını belirten baba Yalçın Alkurt,’’Eşim sevinçten iki gün ağladı. Bundan sonra haftada bir kez kontrolümüz var. İlacın etkisinin 2-3 hafta sonra görülmeye başlayacağı bize söylendi. İnşallah bu ilaç artık sağlık sigortaları tarafından ödenir ve diğer hasta çocuklar da kurtulur’’diye konuştu.

Dünyanın en pahalı ilacı olarak bilinen Zolgensma tedavisinin  Kassel Kliniği’nde ilk uygulandığını belirten Prof.Dr.Bernd Wilken,’’Amerika’da Zolgensma ile tedavi edilen SMA 1 hastası çocuklarda büyük başarılar görüldü. En önemlisi tedaviden 24 ay sonra çocukların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri’’

Zolgensma ilacını üreten Novartis şirketinin Avrupa çapında 100 SMA 1 hastası çocuğun tedavisinin ücretsiz üstlendiği program çerçevesinde Alparslan Alkurt da yararlandı.Alparslan Alkurt’a enjekte edilen Zolgensma ilacının masrafının ödenmesini AOK Sağlık Kasası ret etmiş ve aile sigortayı mahkemeye vermişti. (HABERCİ GAZETE)

Exit mobile version