Site icon DieHaber.Com

Almanya’da her kentin renklerine aşık taraftarları vardır

isa deveceken

DÜNYA’DA sporun her dalında önemli yol alan Almanya’da futbol ilk başta en önde gelir. Futbol’a ‘ Soccer” diyen Amerikalıların da son yıllarda önemli atılımlar yaptığı futbola Almanya kadar düşkün ve düşkün olduğu kadar çok başarılı çok az ülke vardır.

* * *

Almanya’da her kentin farklı kulüpleri ,renklerine aşık taraftarları vardır. Almanya’da farklı takımların taraftarları birbirlerinden inanılmaz nefret ederler.

Münih’te örneğin Bayern Münih yanında bir başka takım son yıllarda alt liglerde mücadele eden 1860 Münih taraftarları, Hamburg’da HSV Hamburg ile St. Pauli gibi takımlar birbirleriyle kıyasıya yarış verirler.

* * *

Almanya’da farklı takımların taraftarları birbirlerinden inanılmaz nefret ederler. Tabii bu durum, takım kulüpleri arasındaki ilişkiyi de etkiliyor.

Münih, Hamburg, Köln, Frankfurt gibi şehirlerde bir maça bilet bulmak için çok şanslı olmanız lazım. Takımların büyük çoğunluğu sezon başında stadın kapasitesini yüzde 80’nini kombine bilet olarak satıyorlar.

* * *

Örneğin Bayern Münih ‘in önemli bir maçı için aylar öncesinden bilet bulmanız gerekir. Önemli bir maç olduğunla çocuklardan yaşlılara kadar tüm kent ve çevresi desteğini göstermek için takımlarının formalarını veya forma renklerini taşırlar. Futbol özellikle Almanya Bundesliga maçları genellikle Cumartesi günleri oynandığı için , Pazar günleri ise kendi amatör kulüplerinin maçlarını seyretmek veya gençse aktif futbol yaşamını sürdürmek için planlanmıştır.

* * *

Nasılsınız?
Almanya’da “Nasılsınız? ” candan söylenen gerçek bir sorudur. İnsanlar senden cevap vermeni ve hayatın hakkında konuşmanı beklerler. Mesela ailen nasıl, çocukların nasıl iyiler mi, pazar günü, veya tatil planların nedir, vs. vs. İş yerinde koridorda biriyle karşılaşırsan ve uzun bir diyaloğa girmek istemiyorsanız “Hallo!” (“Selam!”) deyip geçmeniz en iyisi, en doğrusu. 2019’un Sağlıklı, mutlu, başarılı ve bol kazançlı günlerin dolu olduğu bir yıl olması dileğiyle ..

Exit mobile version