Site icon DieHaber.Com

Almanya'nın gelmiş geçmiş en büyük seri katili

ZEHİRLİ İĞNE İLE 90 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ!

Almanya’nın gelmiş geçmiş en büyük seri katili olduğu ortaya çıkan hasta bakıcı Niels Högel’in cinayetleri Almanya’da şok etkisi yarattı. 90 kişiyi öldürdüğünden hareket edilen katilin kurban sayısının daha fazla olabileceğinden endişe ediliyor. 130 hastanın öldükten sonra cesetlerinin yakıldığı için otopsisinin yapılamadığı kaydedildi. Hasta bakıcının ağır hasta insanları verdiği kalp ve tansiyon ilaçları öldürdüğü, hastaların fenalaştığı anda ise devreye girip arkadaşlarının önünde kahraman rolüne soyunduğu belirtiliyor.

67 MEZAR AÇILDI

Ekim 2014’te kurulan özel “Kardio” ekibi üç yıl boyunca Niels Högel’in görev yaptığı Wilhelmshaven, Delmenhorst ve Oldenburg’daki hastanelerde incelemelerde bulundu. Bu kapsamda 800’den fazla ilkyardım protokolü, 500’den fazla hasta dosyası incelendi. Kuzey Almanya, Bremen ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti genelinde 67 mezar açıldı, toplam 134 otopsi yapıldı. Oldenburg Hastanesi’nde Högel’in 15 Haziran 1999 ile 9 Aralık 2001 arasında çalıştığı 211 numaralı serviste tam 36 kişi öldürdüğü saptandı.

BAŞLAR BAŞLAMAZ ÖLDÜRDÜ

Oldenburg Hastanesi’nden ayrıldıktan sonra 15 Aralık 2002’de Delmenhorst Kliniği’nde göreve başlayan hastabakıcı, burada kaldığı yerden devam etti. Katil, işe başladıktan sadece bir hafta sonra, 22 Aralık 2002’de yeni hastanedeki ilk cinayetini işledi. Cinayetler, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen en büyük seri cinayetler serisi olarak görülüyor.

SORUMLULARA DAVA

Öte yandan Oldenburg Savcılığı’nın Delmenhorst Kliniği’nin 6 çalışanı hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. Bu bağlamda altı çalışana dava açılırken, diğer hastanelerdeki görevlilere karşı yürütülen soruşturmanın daha sürdüğü açıklandı. Şimdi savcılık, katil hasta bakıcının nasıl oluyor da yıllarca insan öldürebildiğinin sorusunu ve bunun sorumlusunu arıyor.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Katil hasta bakıcı, Haziran 2005’te bir hemşire tarafından suçüstü yakalandı. Katil, hastaya öngörülmeyen bir ilacı vermek üzere olduğu sırada yakalandı ve hakkında dava açıldı. 2006 yılında Oldenburg Eyalet Mahkemesi tarafından cinayete teşebbüsten 5 yıl hapse mahkum etti. Ancak Yargıtay kararı bozdu ve katil temyiz davasında 7,5 yıl hapis cezası aldı. Ocak 2014’te savcılık dosyayı yeniden açtı. Ocak 2015’te Niels Högel mahkeme önünde en az 90 saldırı yaptığını ve 30 insan öldürdüğünü itiraf etti. Şubat 2015’te Högel ömürboyu hapse çarptırıldı. Ancak polisin yaptığı çalışmalar kapsamında Högel’in çok daha fazla insan öldüğü ortaya çıktı. Şimdi sona eren çalışmalar kapsamında 6 cinayetten yargılanan Högel’in, en az 84 insan daha öldürdüğü ve toplam 90 cinayetten sorumlu olduğu belirlendi. Ölenlerin tamamı Delmenhorst ve Oldenburg çevresinden. Şimdi açılan soruşturmalar kapsamında 2018 yılının başında 84 cinayetle ilgili dava açılması bekleniyor. OLDENBURG

Exit mobile version