Site icon DieHaber.Com

Almanya’da yaşayan Türkler için büyük adım

çifte vatandaşlık

Ocak 2024’te Berlin Parlamentosu’nda alınması beklenen kararlarda Alman vatandaşlığına geçen vatandaşlarımız aynı zamanda TC vatandaşı da kalacaklar. Vatandaşlık konusundaki bürokrasi engelleri ortadan kaldırılıp, daha hızlı bir şekilde Alman vatandaşı olma imkanı da mümkün olacak.

Beş sene Almanya’da yasal oturum ile yaşayıp çalışan vatandaşlarımız Alman vatandaşlığına başvurabilecekler. Sivil toplum örgütlerinde, derneklerde ve mesela spor kulüplerinde aktif olarak bulunup bu topluma çok iyi entegre olmuş yabancılar, hatta üç sene sonra Alman vatandaşlığını alma hakkını kazanacaklar. Aynı zamanda seneler evvel Almanya’ya gelen gurbetçiler 67 yaşını geçmişse Almanca dil şartı olmadan vatandaş olabilecekler.

Arif Taşdelen

Taşdelen kardeşler ve Aynur Kır, “Bu reform özellikle Almanya’da yaşayan Türkler için büyük bir adım. Çünkü Alman vatandaşı olma kararı verirken Anavatanımıza olan bağ sadece manevi değil, TC kimliğimizle maddi olarak da devam edecek. Bu yüzden burada yaşayan Türk vatandaşları bundan böyle Alman vatandaşlığına da başvurup burada seçme ve seçilme hakkı da kazanmış olacaklar” şeklinde konuştular. Milletvekili Arif Taşdelen, geçmişte Alman vatandaşı olup da Türk vatandaşlığından çıkan vatandaşların tekrar Türk vatandaşlığına müracaat edebileceklerine emin gözüyle bakıyor. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version