Site icon DieHaber.Com

Almanya’da tüm sirenler çalacak

siren

Ülkede 30 yıldan beri ilk kez sirenlerin çalacağı belirtilirken bunun tehlikeli durumlarda bilgi ve güvenliği yaymak için gerçekleştirileceği deneme olduğu bildirildi. Uyarı Günü olarak adlandırılan siren testinin ayrıca radyo ve uyarı uygulamalarından da yapılacağı aktarıldı.

Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi tarafından yapılan açıklamada doğal tehlikeler, tehlikeli hava koşulları, silahlı saldırı, terör saldırısı, kimyasal kaza, trafik aksaklıkları, elektrik kesintisi, tedarik kesintisi, salgın hastalıklar, radyo aktivite, yangın ve savaş gibi durumlarda sirenlerin kullanılacağı ve sistemin denenmesi için Uyarı Günü yapıldığı belirtildi. 

Tüm ülkede sirenlerin çalmasının yanısıra radyo ve televizyon yayınlarının da normal programlarına ara verecekleri, hoparlörlü araçların sokaklarda seyredeceği uyarı uygulamalarının titreşim yapacağı belirtildi. Uyarı günü ile tehlikeli durumlarda ülkede halkın kendini korumasının güçlendirilmesi amaçlanıyor. 

BKK Başkanı Christoph Unger, halkın uyarılması için bir uyarı uygulamasını devreye soktuklarını açıklayarak,cep telefonlarına indirilecek uygulama (Warn App NINA) ile uyarının cepte olacağını belirtti.  

Exit mobile version