Site icon DieHaber.Com

Almanya’da son kömür çıkarıldı

Almanya'da son kömür çıkarıldı

Bottrop’ta Bergmann Kömür Ocağı’nda son kömür taşı Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’e bir maden işçisi tarafından teslim edildi. Bottrop Bergmann Kömür Ocağı’nda son kömür çıkarılması nedeniyle düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Steinmeier’in yanı sıra Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker, Kuzey Ren Vestfalye (NRW) Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ve 500 civarında daevetli katıldı.

Madenciler törende hep bir ağızdan madenci marşı olarak bilinen ‘Steiger Marşı’nı söyledi.

Resimler: LAND NRW/R.Sondermann

Cumhurbaşkanı Steinmeier, son kömür parçası eline alarak bunun sadece bir kömür parçası olmadığını, bunun bir tarih olduğunu söyledi. Madenciler için kömür madenlerinin tamamen kapatılmasının mutluluk olmadığını bildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Steinmeier,kömürün Avrupa’nın sanayileşmesinin kaçınılmaz bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, Avrupa’nın barış ve refahı için kömürün önemini vurguladı.

Steinmeier, 1952’de kurulan Avrupa Kömür ve Çelik Birliği’nin Avrupa’nın ilk uluslar üstü örgütü olduğuna ve bugünkü Avrupa Birliği’ne giden yolu oluşturduğunun altını çizerek kömürün önemini vurguladı.

NRW Başbakanı Armin Laschet, sanayileşen Almanya’nın gelişiminde taş kömürünün önemine dikkat çekti. Kömürün özellikle Ruhr Havzası’nın tarihsel gelişimini şekillendirdiğine değinen Laschet, kömürün bölgenin kimliğinin bir parçası olduğunu söyledi. (haberci-gazete)

Exit mobile version