Site icon DieHaber.Com

Almanya’da sokağa izmarit atan yandı!

MareMundi isimli çevre kuruluşu sigara filtresinin ağır kimyevi maddeler içerdiğini ve imhasının zor oluşundan dolayı büyük maliyetler oluşturduğunu belirtti. Yapılan açıklamada bir sigara izmaritinin 40 ile 60 litre suyu kirletirken, 400 yıl da doğayı kirlettiği ifade edildi.

Bir izmaritin kirlettiği suyu bir hayvanın içmesi halinde ölebileceğine dikkat çeken çevre kuruluşu MareMundi yetkilileri, çocukların karşılaştığı zehirlenmelerin yüzde 20’sinin nikotin zehirlenmesinden kaynakladığının da altını çizdi.

Almanya’da çocuk oyun alanlarında sigara izmariti atan bir kişiye 500 Euro’ya kadar para cezası verilebilirken, aracından sigara izmaritini sokağa atmanın cezası ise 50 Euro.

Hatta yanmakta olan izmaritin araçtan dışarıya atan kişi hakkında kundaklama suçunda bile dava açabilme hakkı bulunuyor.

Almanya’da sokağa izmaritlerini atanlarda en ucuz caza 10 Euro ile Hannover de uygulanırken, Dresden kentinde izmaritleri sokağa atanlara ilk uygulanan ceza 10 Euro olurken, tekrarı halinde cezalar katlanarak artırılıyor ve 100 bin Euro’ya kadar yükseltilmesinin hukuki zemini bulunuyor.

Exit mobile version