Site icon DieHaber.Com

Almanya'da şok eden araştırma raporu!

Almanya’nın eğitim alanındaki en büyük vakıflarından olan Mercator Vakfı’nın yaptığı bir araştırma, Alman öğretmenlerin yabancı öğrencilere dönük önyargılarını gözler önüne serdi.
Merkezi Essen kentinde bulunan vakfın yaptığı açıklamaya göre öğretmenlerin özellikle Türk ve Arap öğrencilere dönük önyargıları var. Mercator Vakfı adına araştırmayı yapan bilim adamları, “Yabancı öğrenciler, neden Alman öğrencilerden daha başarısız?” sorusunun yanıtını aradı.

“Sen yapamazsın” diyorlar

Yapılan araştırma, öğretmenlerin Türk ve Arap öğrencilere Alman veya diğer Avrupalı öğrenciler kadar güvenmediği ve başarılı olacaklarına inanmadığını ortaya koydu. Araştırmada, “Bu nedenle öğrencilerde, gerçekten de daha kötü sonuçlara yol açan, bir aşağılık kompleksi oluşuyor” denildi.
Öğrencilerin kendine güven duygusunun basit egzersizlerle arttırılabileceği ve başarı oranının yüzde 40 yükselebileceği saptandı.
Araştırmanın bir başka önemli bulgusu ise, Türk ailelerin eğitime verdiği önem oldu. Bilimadamları, Türk ailelerin eğitime çok önem verdiği ve bunun çoğu zaman yanlış değerlendirildiği belirtildi. BERLİN

Exit mobile version