Site icon DieHaber.Com

Almanya’da resmi dairelerde ayrımcılık

berlin

Federal Toplum Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, devlet kurumlarında çalışan göçmen kökenlilerin oranı, toplumdaki göçmen oranından daha az. Araştırmada, göçmen kökenli personelin çoğunlukla süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırıldığı belirtildi. Araştırmaya göre göçmen kökenlilerin, görev aldıkları işlerin üstünde kalifiye özelliklere veya diplomaya sahip oldukları da ortaya çıktı. Ayrıca devlet kurumlarında çalışan göçmen kökenliler daha az terfi alıyor ve genellikle memuriyet sözleşmesi verilmiyor.

230 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

ARAŞTIRMANIN sonuçları Federal Hükümetin Göç ve Uyum Sorumlusu Annette Widmann Mauz (CDU) ve Enstitü Direktörü Norbert Schneider tarafından tanıtıldı. Araştırmaya göre kendisi veya ebeveynlerinden biri Alman vatandaşı olarak doğmayanlar göçmen kökenli olarak tanımlandı. Araştırmaya göre resmi devlet kurumlarında çalışan göçmenin kökenlilerin oranı yüzde 12 olarak tespit edildi. Alman toplumundaki göçmenin kökenlilerin oranı 2018 rakamlarına göre yüzde 25,5. Almanya’da federal düzeyde resmi kurumlarda toplam 230 bin kişi çalışıyor.

ÇEŞİTLİLİKTE SINIFTA KALDI

GÖÇMEN kökenlilerin en az yer aldığı kurumdaki oran yüzde 4, en çok yer aldığı kurumdaki oran ise yüzde 24,5 olarak tespit edildi. Ancak bunların hangi kurumlar olduğu açıklanmadı. Annette Widmann Mauz önemli olanın genel bir değerlendirme olduğunu belirtirken, “Özellikle ilk nesil kurumlarda çok az temsil ediliyor“ dedi. Araştırma sonucuna göre Almanya’ya “Çeşitlilik“ değerlendirmesinde 5 üzerinden 3,2 puan verildi. Enstitü adına konuşan Andreas Ette ise, bir işyerinde ne kadar çok göçmenin kökenli çalışırsa, tüm çalışanların işten memnuniyetinin ve verimliliğinin de o kadar arttığını belirtti.

YENİ STRATEJİ

ÖTE yandan Widmann Mauz kurumu tarafından “Federal düzeyde daha bilinçli çeşitlilik stratejisi“ üzerinde çalışıldığını belirtti. Konuyla ilgili oluşturulan kurulun sonuçları gelecek yıl tanıtılacak. Çeşitlilik Stratejisi kuruluna federal hükümetin yanı sıra eyalet ve yerel belediye temsilcileri katılıyor. Kurulda ayrıca 75 göçmenin kökenli dernek temsilcisi de yer alıyor.

Exit mobile version