Site icon DieHaber.Com

Almanya’da kreş sorununu DİTİB camisi çözdü

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Bad Bentheim şehrinde yer alan kreşlerdeki kapasite sorunu, şehirdeki cami sayesinde çözüme kavuştu.

Bad Bentheim Kamu Düzeni Dairesi Başkanı Heinz-Gerd Bökenfeld, Katolik St. Johannes Kreşi ve Çocuk Yuvası’nın yanında bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bad Bentheim Camisi yetkililerine başvurup mekan konusunda destekte bulunulmasını istedi.

Cami yetkililerinin de bu talebe olumlu yanıt vermesi üzerine eski bir okul yerleşkesi içinde yer alan cami bahçesinde 35-40 çocuğun eğitim görebileceği bir konteynerin restore edilip hizmete açılacağı bildirdi.

Cami Derneği Başkanı Hakkı Gümüşkuşak, 85 metrekarelik bu sahada yer alan konteyneri belediyeye bir seneliğine tahsis ettiklerini ve bu jestin, kent yöneticileri, kilise ve çevre sakinlerince örnek bir davranış olarak karşılandığını belirtildi.

Dernek yöneticisi Hasan Topal ise Alman yetkililere hitaben yaptığı konuşmada, “İslam’da komşuluk hakkı büyük önem arz etmektedir. Müslüman komşusu ile iyi geçinendir. Peygamber Efendimiz bile bizlere ‘Komşusu aç yatarken, tok olan bizden değildir’, diye vasiyette bulunmuştur. Ayrıca komşuluğun Türk kültüründe de ayrı bir yeri vardır ve bu örneğin ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ atasözünde de dile getirilmektedir.” dedi.

Bad Bentheim St. Johannes Katolik Kilisesi yönetim kurulu üyesi Martin Hofschröer ve papaz Hubertus Gellenbeck, bu örnek davranış için  DİTİB’e  teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Bad Bentheim Belediye Başkanı Volker Pannen de gönderdiği mesajda, DİTİB derneği yetkililerine teşekkürlerini sundu.

Exit mobile version