Site icon DieHaber.Com

Almanya’da Konya tanıtıldı

Giessen Türk Sanat Müziğini

ALMANYA ‘DA Giessen Türk Sanat Müziğini Yaşatma ve Kültür Cemiyet’inin (TKMG), “Yörelerimiz, türkülerimiz, yemeklerimiz” sloganıyla başlattığı kültür etkinliklerin bu seferki durağı Konya oldu.
Giessen Nordwestzentrum Salonu’nda yaklaşık 300 davetlinin katıldığı etkinlikte tanıtımı yapılan Konya’nın tarihi, kültürü, yemekleri ve türküleriyle tarihi bir gün yaşandı.  Programda Konya, Konya Valiliği’nin hazırlattığı kent ve çevresinin tarihi ve kültürel geçmişini içeren video görsel gösterisi sunumuyla birlikte TKMG Cemiyet Başkanı Ahmet Okan tarafından anlatıldı.

Konya Türküleri söylendi

İkinci bölümde Saz üstadı Ahmet Ovalı ve saz arkadaşları eşliğinde TÖDER Halk Müziği Korosu ve solistler Ahmet Okan, Gülten Demirel, Murat Kaya, Rauf Kahveci ve Cemil Karakurt söyledikleri çoğunluğu Konya yöresinden olan buram buram Anadolu kokan türküler geçidi beğeni topladı. Programın son bölümünde Konya yöresine özgü olan kaşık oyunlarıyla coşan salondaki katılımcılar dans edip halaylar çektiler. Ayrıca salonda açılan Konya’ya ait resimlerden oluşan fotoğraf sergisi ilgi toplayıp beğenildi. Resimler program sonunda açık artırma ile satıldı.

Etkinlikler sürecek

Giessen Türk Sanat Müziğini Yaşatma ve Kültür Cemiyeti Başkanı Ahmet Okan, “Derneğimizin hedefi, kendi kültür değerlerimize ve geleneksel müziğimize sahip çıkmak, onları yaşatmak, yaymak ve burada Almanya’da yaşayan genç kuşaklara tanıtarak kültürel kimliğimizin korunmasına hizmet etmektir. Başlangıcını Amasya ile yaptığımız, Konya ile “Yörelerimiz, türkülerimiz, yemeklerimiz” sloganıyla ikincisi olan etkinliğimiz sürecek ” diyerek yakında bir başka kentimiz etkinliğinde buluşulacağını sözlerine ekledi.
Exit mobile version