Site icon DieHaber.Com

Almanya'da ırkçılık bahçeye indi

Bir Türk kadın tarafından bahçe derneğine telefon açılıp bahçe kiralamak istediği belirtildi. Telefonda randevu yapıldıktan sonra bahçede derneğin başkan yardımcısı ile görüşüldü. Görüşmede derneğin başkan yardımcısı Türk kadına hangi ülkeden geldiğini sordu.
Kadın da Türkiye’den geldiğini söyleyince dernek olarak Türkleri kabul etmediklerini söylediği iddia edildi. İn den Westkampen Bahçe Derneği Başkan Yardımcısı’nın iddiasına göre Türkler bahçesi ile ilgilenmiyor, hatta agresif, saygısız ve geçimsiz insanlarmış. Ayrıca Türklerin dinledikleri şarkılar da çekilmezmiş. Türkler ile anlaşmak da bir dertmiş. Çünkü Almanca anlamıyorlarmış. Özet olarak bahçede bulunan Almanların Türklerden rahatsız olacakları ve bahçelerinden uzak kalacaklarını söylemiş. Bu sebeplerden Türklere bahçe kiralanamazmış.
İn den Westenkampen Derneği ise Dortmund Bahçe Dernekleri Birliği’ne (Stadtverband Dortmunder Gartenvereine e.V.) bağlı. Birliğin internet sayfasında ise şu satırlar yer alıyor:
Yeşillik herkes için geçerlidir
Bahçe kiralamak istiyorsunuz, fakat yabancı ülke vatandaşı mısınız?
Şartlarımız herkes için eşitdir
Toprak yabancı ayırt etmez

Bizde insan önemli!

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal sosyal medya hesabında bahçe kiralamada yaşanan ırkçılığa tepki göstererek şunları açıkladı:’’Dortmund Bahçe Dernekleri Birliği’nin uygulanan bu ırkçılığa son vermesini talep ediyoruz. Bu yapılan hakıszlık karşılıksız kalmamalıdır. Keşke siyasetçiler de bu konu ile ilgili açıklama yapabilse, özellikle Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau. Üzülerek belirtmek isteriz ki, bu tür ırkçı olaylar Almanya’da sıkça görülmeye başlıyor.’’ (mozaik-gazete)

Exit mobile version