Site icon DieHaber.Com

Almanya’da 45 yıldır güvercin besliyor

güvercin

Hobisinin posta güvercini beslemek olduğunu belirten Yüksel Deşat, zaman içinde Türkiye’den getirdiği yerli güvercinlerin yerini posta güvercinlerinin aldığını söyleyerek, sayıları 40’ı bulan beyaz posta güvercinlerine özel bahçesinde özenle baktığını söyledi.
Deşat güvercinleri çok sevdiğini belirterek şunları söyledi:
“Zamanında Fürth’e 400 kilometre uzaktaki Darmstadt’tan saldığım 10 güvercinimin 9’u geri Fürth‘’e yuvasına dönmüştü.. Onlar benden evvel Fürth‘e ulaştı. Birini zannediyorum atmaca veya kartallar yakaladı. Yön bulmalarını, yetiştirdiğim yavrular annelerinden öğreniyorlar. Rüzgar, batı veya doğu gibi kendilerine göre hesapları var.”

TÖRENLERDE BARIŞ GÜVERCİNİ OLARAK UÇURUYORUM

Pandemi öncesi Marmaris’in kardeş kenti  Fürth’de yapılan Hasat Bayramlarında, 23 Nisan kutlamalarında güvercinleri salıyor ve bayramlara renk katılyorduk. Saldığımız güvercinler yeniden yuvalarına dönüyordu.
Şimdi kış onlara daha fazla ihtimam gösteriyorum. Güvercinlerini temiz yemlerle ve yılda bir ton yem ile besliyorum. Güvercinlerimi ayaklarına bağladığım halkalardan tanıyorum. Onlar bensiz, ben onlarsız yapamıyorum.” Taner TÜZÜN / FÜRTH
Exit mobile version