Site icon DieHaber.Com

Almanya'da 123 bin Türk engelli var

Etkinlikte konuşan BeMig Başkanı Ali Osman Aktaş, Almanya’da toplam 7 milyon 289 bin 173 engellinin 370 bin göçmen kökenli olduğunu söyledi.

72 binini erkek, 51 binini ise kadın

Aktaş, ‘’Ülke genelinde 123 bin dolayında Türk engelli bulunuyor. Türk engellilerin yaklaşık 72 binini erkek, 51 binini ise kadın engelliler oluşturuyor’’ şeklinde konuştu.
Engelli olmak kişilerin tercihi olmadığını, onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı vatandaşın önceliği olması gerektiğini belirten Aktaş, ’’Her sağlıklı insanın, aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu belirten Ali Osman Aktaş, ”Toplumun her kesmindeki insanlar empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olmalıdır. Engelli konusu temelde bir insan hakkı olarak ele alınmalıdır” dedi.

Programda konuşan Ullrich Sierau, 600 binin üstündeki Dortmund’un nüfusunun yaklaşık 10 binini engellilerin oluşturduğunu söyledi. BeMig’in göçmen kökenli engelliler için fark yarattığını söyleyen Sierau, ’’Göçmen engellilerin toplumsal yaşama katılımı, hayat standartlarının yükselmesi açısından BeMig’in yaptıkları ortada. Bunun yanında engelli ailelerinin de sorunlarına çözüm bulmaları ve onları desteklemeleri göz ardı edilemez’’ diye konuştu.
Almanya’ya 50 yıl önce gelen Türk kökenlilerin her alanda olduğu gibi engellilerin sorunları da ilgilendiklerinin altını çizen Ahmet Davaz, ’’Bu ülkeye her alanda uyum sağlayan insanımızın katkıları yadsınamaz. Özellikle engelliler için empati ve toleransın ön plana çıkarılması gerekir’’ dedi. (mozaik-gazete.de)

Exit mobile version