Site icon DieHaber.Com

Almanya’da 1. Advent ve Noel kutlamaları

Almanya’da 1. Advent ve Noel kutlamaları

Çocuklar için küçük sürprizler ve şekerlemelerin saklandığı pencerelerin her gün bir kapısı açılır.

Bunun yanında Kasım ayının son Pazar gününden Noel’in son Pazar’ına kadar bir advent çelengi hazırlanır ve her Pazar bir tane olmak üzere teker teker 4 mum yakılır.  Frankfurt yakınlarında Neu İsenburg Kasabası’nda binlerce üyesi olan Tenis Kulübü’nün lokalini çalıştıran Türk İş kadınları Canan Ünal ile Sevda Uğurlu 1.advent günü nedeniyle etkinlik düzenlediler.

Biri mumun yakıldığı lokalde bir köşede süslenen Noel’e özgü çam ağacı yanında Türk kadınlarının göz nuru ve el emeği elişleri ürünleri ile çeşitli el yapımı ev eşyaları satışa sunuldu. Leyla Aygün ve Yeşim Aygün’ün büyük rağbet gören elişleri ürünlerinin satışından elde edilen gelirin Türkiye’de yardıma muhtaç çocuklara verileceği ifade edildi.  Etkinlik boyunca ayrıca Türk Müziği Gönül Dostları Derneği üyeleri Zeliha Eker ve Mine Yalçın’da  açtıkları standla dermeklerini tanıtma fırsatı buldular. Noele kadar sürecek.

Her yıl 25 Aralık’ta Hazreti İsa Peygamber’in doğum gününün kutlandığı ve Hıristiyanlar tarafından Doğuş Bayramı yada Kutsal Doğuş olarak adlandırılan güne Noel denir. 24 Aralık Noel arifesi olarak kabul edilirken Noel kutlamaları Kasım ayının son haftasından Ocak ayının ilk haftasına kadar devam eder.

Latince doğum olan Natalie kelimesinden gelen ve Türkçe’ye ise Fransızca’da haber ve yeni anlamındaki Nouvelle kelimesinden geçen Noel Ocak ayının ilk haftasına kadar devam eder. Noel’le aynı anlamı taşıyan ve İngilizce’nin konuşulduğu ülkelerde kullanılam Christmas sözcüsü ise Yunanca’dan gelir.

Çocuklar için küçük sürprizler ve şekerlemelerin saklandığı pencerelerin her gün bir kapısı açılır. Noel yaklaşırken özellikle okullarda çocukların oynadığı İsa’nın doğumunun anlatıldığı oyunlar sahnelenir, Amerika ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde kilise, park ve sokaklarda yetişkin ve çocuk koroları ilahiler seslendirir. Caddeler ve sokaklardaki çoğu mağazaların, evlerin, bahçelerin ve alışveriş merkezlerinin iç ve dış kısımlarında ışıklı ve süslü aydınlatmalar kullanılır.  Foto: Türk kadınlar günü neu İsenburg tennis

Exit mobile version