Site icon DieHaber.Com

Almanya Türk tiyatroları ile şenlendi

Her Hırsız Haydut Değildir

Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu’nda Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı Pangar Tiyatrosu’nun  ‘Kozalar’ oyunu gösterimi öncesi verilen kokteylde, ünlü oyuncular Ayla Algan ve Tamer Levent festivale katkılarından dolayı teşekkür plaketi ile ödüllendirildiler.

Ödül ve birer bulet çiçeklerini Rüsselsheim Kenti Kültür Dairesi Başkanı takdim etti.  Yönetmenliğini Ayşenil Şamlıoğlu’nun yaptığı tek perdelik komedi oyunu Kozalar’da Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu gösterdikleri performansla oyununun dikkatle izlenmesini sağlayarak övgü aldılar. Dakikalarca ayakta alkış aldıkları oyun sonrası ünlü sanatçılar Ayla Algan ve Tamer Levent tarafından oyunculara ve oyunun yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu teşekkür plaketlerini sunarak tebrik ettiler.

KAPALI GİŞE
Festivalin ikinci günü Frankfurt Gallus Tiyatro’da Elif Şafak’ın eseri “Baba ve Piç “oyununu kapalı gişe gösterildi. Mehmet Ergen’im yönettiği 2 perdelik 100 dakikalık oyunda Talimhane Tiyatrosu oyuncuları Alican Altun, Aysan Sümercan, Gökay Akgör, Gökçen Gökçebağ, Görkem Acar, Nurten İnan, İdik Yener, Nihal Koldaş, Nora Tokhosepyan, Pelin Ermiş, Sezen Uçer ve Parla Şenol performsları beğeni toplayıp alkış aldılar.
Oyun öncesi festivalin oluşmasında ve dört yıldan beri katkılarıyla çok iyi konuma gelmesinde katkı sağlayan T.C Frankfurt Başkonsolosluğu’a teşekkür plaketi verildi. Ödülü Kozalar oyununun yönetmeni ünlü tiyatrocu i Ayşenil Şamlıoğlu’dan alan Başkonsolos Karartı ,”Tiyatro Frankfurt’un bu yıl 4’sünü düzenlediği festival burada yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarımız için, Türkçemizi, sanatımızı ve sanatçılarımızı öğrenmeleri açısından önemli bir faaliyet” diyerek katkılarını devam ettireceklerini söyledi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARINA YOĞUN İLGİ
Tiyatro Frankfurt’un ev sahipliğini yaptığı festival kapsamında yapılan atölye çalışmalarına yoğun ilgi gösterildi. Frankfurt Gallus Tiyatro’da yönetmen Ayşenil Şamlıoğlu’nun oyunculuk sunumunun ardından duayen tiyatrocu Ayla Algan atölye çalışmasında drama konusunu işleyip tatbikatlı oyunculuk dersi verdi. Oyunculuk ve tiyatro atölye çalışmalarını da festivali takip eden sanatseverlerin beğenerek takip ettikleri yoğun ilgi gören etkinlik olması sevindirdi.
Tiyatro Frankfurt Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, Almanya’da dört yıldan beri Türk Tiyatro Festivali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyerek, “Almanya’daki Almanlar ve Türkler Türk kültürünü tanıdıkça, Türk kültürüne ve diline bakış açıları daha olumlu hale geliyor. Biz Türkiye’de yaşanan bu güzelliklerden mahrum olmamalıyız.Yaşasın Tiyatro” dedi.  İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version