Site icon DieHaber.Com

ALMANYA PAZARI SABIR İSTER

MÜSİAD-NRW

Köln’de düzenlenen toplantıya Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk, DİTİB Başkanı Muharrem Kuzey, Müsiad Onursal Başkanı Abdurrahm Kaan, Sanayi Odası Başkanları, Türkiye ve Almanya’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları katıldı.

Avukat Oğuz Korumtaş

MÜSİAD olarak, Türkiye’deki ve Almanya’daki iş insanlarına katkıda bulunduklarını belirten Başkanvekili Avukat Oğuz Korumtaş, “1991 yılındaki kuruluş felsefemiz doğrultusunda, yurtdışındaki Türkler olarak ülkemizin refahını ve kalkınmasını destekliyoruz. Avrupa’ya ihracat yapmak isteyen iş insanlarımıza her türlü desteği veriyor ve bir nevi köprü görevi görüyoruz. Köprünün her iki tarafındaki iş insanlarımızı her konuda bilgilendiriyor ve destek sağlıyoruz. Özellikle Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaletinde iş yapmayı düşünüyorsanız karşınıza çıkabilecek bürokratik engelleri aşmanız gerekecektir. Biz, bu konuda size destek olabilir ve kısa sürede çözümler sunabiliriz” dedi.

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Anuga fuarına Türkiye’nin büyük bir katılım gösterdiğini belirterek, “Türkiye, sizler sayesinde daha önemli hale geliyor. Sizin varlığınız bize güç veriyor ve masada gücümüzü pekiştiriyor. Vize konusunda çekilen sıkıntılardan dolayı moraliniz bozulmasın. Bunları her fırsatta Almanya’daki muhataplarımıza anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda gerçekleşen “Ürünlerin Avrupa piyasasına girişlerindeki handikapları ve çözüm arayışları” konulu sempozyumda, Almanya’daki iş insanları, pazarda var olabilmek için uzun vadeli planlar yapmanın, sabırlı, disiplinli, kalite odaklı ve tedarik zincirinde etkili bir şekilde çalışmanın gerekliliğine dikkat çektiler.

Exit mobile version