Site icon DieHaber.Com

ALMANYA EĞİTİMDE SINIFTA KALDI

ALMANYA EĞİTİMDE SINIFTA KALDI

ALMAN Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz Peter Meidinger, eğitimin bazı ailelerde tek bilgisayar olması, internet ve yazıcı olmaması nedeniyle sektiğini anlattı. Meidinger, bazı ailelerde Almanca sorunu yüzünden çocuklarına gerekli yardımı yapamdıklarına vurgu yaparken okul kapanma döneminin uzun sürmesi halinde acil planlamaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de ise milyonlarca öğrenciye dersler uzaktan eğitim derslerini TRT’den verilmeye başlandı. Öğrenciler artık kolayca eğitimlerini devam ettirebiliyor.Işık yılında olduğunu düşünen Almanya ise öğrencilerin koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerini sürdürme sorununda hala sorun yaşıyor.

Almanya’da koronavirüs nedeniyle öğrencilere öğretmenleri tarafından iki günde bir elektronik posta ile ev ödevi ve öğrenilmesi gereken dersler gönderiliyor. Öğrenciler yapılması gereken dersler ile ev ödevlerini tamamladıktan sonra yazıcıdan çıktılarını alıp elektorinik posta ile öğretmene tekrar geri gönderiyor.

Alman İlkokullar Birliği Başkanı Maresi Lassek, ilkokul öğrencilerinin ebeveynlerine elektronik posta ile eğitim paketler gönderilmesine rağmen ebeveynlerin çoğunun cevap vermediğini belirtti. Lassek, bu süreçte öğrenciler arasında oluşabilecek büyük farklılıkların kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

Alman Ortaokul Öğretmenler Birliği Başkanı Jürgen Böhm ise dijital eğitim sisteminde her eyaletin kendi altyapısını iyi şekilde hazırlamadığını aktardı. (HABERCİ-GAZETE)

Exit mobile version