Site icon DieHaber.Com

Almanca bilmiyor diye tedavi etmediler

ALMANYA’YA kısa süre önce iltica eden 24 yaşındaki bir Türk kadını, Sigmaringen kentindeki polikliniğin acil servisinde muayene edilmedi. Doktorun kadını muayene etmeme gerekçesi ise “dil eksikliği”. Çok büyük ağrısı olmasına rağmen geri çevrilen kadında böbrek taşı olduğu ve bu taşın idrar yollarını kapadığı ortaya çıktı. Bir hastanede acil ameliyata alınan kadın kurtuldu. Hemşirenin ve doktorun kendisini geri çevirdiğini belirten genç kadın, “Hem de çok sert bir ses tonuyla” dedi. Doktorun asistanı, doktor ile konuştuğunu ve tercüman olmadan bir şey yapamayacağını söyledi.
İNGİLİZCE BİLİYOR
Aileye yardımcı olan bir Alman çift, “Hemen ameliyat edilmesi gerekiyordu” dedi. Kadının akıcı İngilizce konuşmasına rağmen doktorun yanına bile gelmediği, hastayı muayene etmeden geri gönderdiği öğrenildi.
İsmini açıklamayan ve Türkiye’den iltica ettiğini belirten kadının, kocası ile birlikte darbe girişiminden birkaç gün sonra Türkiye’den kaçtığı öğrenildi. Kadının kaldığı mülteci yurdunda bir anda rahatsızlandığı, yetkililerin de bunun üzerine hastaneye yönlendirdiği öğrenildi.

Exit mobile version