Site icon DieHaber.Com

Alman-Türk Platformu uyum meclisi listesi hazır

Alman-Türk Platformu

13 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum meclisi seçimlerine yaklaşık 40 Türk derneğinin oluşturduğu platformun listesi partiler üstü isimlerden oluşuyor. 25 yıldır Alman-Türk Platformu olarak Dortmund’daki uyum politikalarında etkin olduklarını söçyleyen listenin birinci sıra adayı Emre Güleç, ’’Listemizde cvami derneklerinden hemşehri derneklerine, spor kulüplerinden Atatürkçü Düşünce Derneği’ne kadar çok farklı düşüncelere sahip adayımız var’’dedi.

Türk-Alman Platforu Dortmund olarak şehirde yaşayan Türk ve göçmen kökenlilerin hak ve hukuklarını korumak için çalıştıklarını dile getiren Emre Güleç,’’Yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı, çifte vatandaşlık, Türklerin siyasette daha etkin rol alması, gençlerimizin iş ve okul olanaklarının artırılması, yaşlılarımızın kendi kültürümüze uygun bakım sorunlarını çözmek, Nordstadt semtindeki uyuşturucu mücadelesinin daha etkin yapılmasını sağlamak ve etnik ekonominin güçlendirilmesi gibi hedeflerimiz var’’ dedi.

Emre Güleç, 13 Eylül’deki seçimlerde Türk vatandaşları ile Alman vatandaşlığına geçmiş Türklerin seçimde oy kullanma hakları olduğunu vurgulayarak tüm Türklerden destek beklediklerinin altını çizdi.

İŞTE LİSTEDE YER ALAN İSİMLER

  1. Emre Güleç
  2. Fatma Karaca-Tekdemir
  3. Adem Sönmez
  4. Berna Çelebi
  5. Hamza Kuri
  6. Demet Çelikadam
  7. Emrah Eker
  8. Fadime Şahin
  9. Dilek Batın-Özkan,
  10. Ayşe Şentürk
  11. İlhan Aşık
  12. İzzet Bayrak
  13. Bekir Arakaya
  14. Mükerrem Topçu
  15. Erkan Kara
  16. Ramazan Erden
  17. Yılmaz Dalkıç
  18. İsmail Kepenek
Exit mobile version