Site icon DieHaber.Com

Ağasarlılar horondan kırdı geçirdi

Başkanlığını Murat Bektaş’ın yaptığı 14. Şalpazarlılar Kültür ve Eğlence gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Orta Asya’dan getirdikleri Çepni kültürüne yüzyıllardır sahip çıkan Ağasarlı kadınlar, genç kızlar ve çocuklar kıyafetleriyle salonu adeta çiçek bahçesine çevirdiler.

Seneye sözleştiler

Yöresel tatlar ve kültürün doyasıya yaşandığı gecede sahne alan sanatçılar eşliğinde gece geç saatlere kadar horon oynayan Ağasarlılar gelecek yıl aynı tarihte, aynı salonda buluşma kararı aldılar.

Kültürü yaşatacaklar 

Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Murat Bektaş, ‘‘Trabzon kültürünün çıkış noktalarından olan,  horonoyla, günlük yaşamda kullanılan yöresel kıyafetleriyle ve Orta Asya’dan getirdikleri öz kültürleriyle Trabzonun adeta kültür deposu olan Şalpazarını gubet elde yaşatmak için çaba sarf ediyoruz.
Kültürümüzü yaşarken, kalıcı olduğumuz Almanya’da gençlerimizi doğru yönde yönlendirmeye, onlara sportif, sosyal ve kültürel yönde yol göstermeye çalışmaktayız. Düzenlediğimiz yayla şenlikleriyle ise hasret çektiğimiz yaylacılık kültürünü bir nebze olsun buralarda tatmaya çalışıyoruz” dedi.

Kemençe durmadı

Hollanda’da gelen Akçaabatlı gençler, Oktay Şahin, Batuhan Turan, Erdoğan Erol, Murat Kumaş, Cesi, Şenol Çakır’a eşlik eden Ali Bulut, Mesut ve Ömer Uçar’ın ritimleriyle coşan Ağasarlıların sevinci Sait Uçar’ın sahne almasıyla doruk noktasına erişti. Birbirinde güzel türkülerini Ağasarlılar için söyleyen sait Uçar’ı büyük bir zevkle dinleyen Ağasarlılar gece yarısına kadar horon halkasından çıkmadılar. (mozaik-gazede.de)

Exit mobile version