Site icon DieHaber.Com

Açık artırmada ‘Hereke Halısı’ satışa çıkıyor

Açık artırmada 25 bin Euro başlangıç fiyatı ile sunulan Hereke halısı için son başvuru 16 Şubat günü saat 15.00 olarak açıklandı. Hereke halısını satın almak isteyenlerin açık artırmaya 100’er Euro artırarak teklif verebileceği belirtildi.

11 milyon 560 bin düğüm

Dünyada ender bulunabilinen açık artırmada satışa sunulan Hereke halısında 11 milyon 560 bin düğüm bulunurken büyüklüğünün 24 santim yükseliğinde 15 santim genişliğinde olduğu kaydedildi. İzmit’in Hereke ilçesinde bundan 8 yıl önce dokunduğu aktarılan halının düğüm çeşidinin dünyada Türk düğümü olarak adlandırıldığı vurgulandı. Dünyanın en güzel orijinal Hereke halısı olarak nitelendirilen açık artırmadaki halıda kırmızı, maviden siyaha, sarı, yeşil, pembe, kahverengi ile çok sayıda açık ton renkler bulunuyor. Doğal ipekten dokunmuş Hereke halısında saçaklı örgüler de yer alıyor.
Çiçek ve hayvan motifleri ile yaratıcı bir düzeni bulunan Hereke halısında 6 cennet kuşu iç fonu oluşturuyor. Çizgiler ile çiçekli çalılar genel resimi tamamlıyor. Bordür ise cennet kuşları ve çiçeklerle süslenmiş.
Üretim yerinin Hereke olduğu belirtilen halının Karadeniz kıyısında verimli bir vadide olduğu belirtilirken kasabada dünyanın en güzel düğümlerinin olduğu ipek halıların üretildiği belirtiliyor. (mozaik-gazete.de)
 

Exit mobile version