Site icon DieHaber.Com

“5. KARİYER GÜNÜ”NE ULUSLARARASI İLGİ

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) iş birliğinde 27 Kasım 2020 Cuma günü gerçekleşen, proje yönetimini DEinternational’ın üstlendiği “5. Kariyer Günü” özellikle Türkiye’deki Alman ve Türk şirketlerinin nitelikli iş gücü alımına katkı sağlanmasını hedefliyordu.

Son yıllarda İstanbul’da ve İzmir’de düzenli olarak organize edilen etkinliğe bu sene, dünyanın birçok yerinden 3550 kişi katıldı. Sırasıyla en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’den katılım olan online etkinliğe Türkiye dışında Almanya, Avusturya, ABD, Finlandiya, Fransa ve İngiltere’den de öğrenciler ve yeni mezunlar katıldı. Türkiye’de faaliyet gösteren Almanya merkezli ve/veya Almanya ile ticari bağları olan firmaların nitelikli adaylar ile görüşebilmesini hedefleyen “5. Kariyer Günü”ndeMercedes-Benz, Siemens, Allianz, BHS, Rödl&Partner, Ferdinand Bilstein, Mayen, Teleperformance, Goethe-Institut, Webhelp, Linde Gaz ve Viessmann gibi pek çok firma stant açarak adaylarla çevrimiçi görüştü.

Şirketlerin gün boyu çevrimiçi ortamda açık olan standlarını ziyaret ederek bilgi alan katılımcılar, iki ayrı kanalda devam eden ve şirket temsilcileri tarafından gerçekleştirilen konferansları dinlemenin yanı sıra, canlı sohbet kısmından sorularını sorma ve şirketlere özgeçmişlerini bırakma şansı da buldu.

Exit mobile version