Site icon DieHaber.Com

Bundesliga’da ikinci sezon hareketli başladı

isa deveceken

Şampiyonluğa endeksli sarı siyahlı futbolcular sezonun ikinci yarısınada iyi başladı. Deplasmanda Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Redbull Leipzig engelini zorda olsa tek gollü galibiyetle geçmesini bildi ve üç puanla dönüp şampiyonluk için zirve yarışında ‘Bende varım’ dedi.

45 gol atıp, kalesinde sadece 18 gol gören 45 puanlı Bundesliga lideri Borussia Dortmund aynı zamanda ligin en golcü takımı ünvanını da sürdürüyor.

Son maçlarda toparlanan rekortmen şampiyon Bayern Münih ligin ikinci yarısına da galibiyetle başladı ve şampiyonluk yolunda amansız takibini sürdürdü.

Bundesliga’nın 3 bin 330 nüfuslu köy ekibi 1899 Hoffenheim deplasmanı 3-1’lik galibiyet ve üç puanla dönen Bayern Münih de 39 puana yükseldi.

Komşu derbisinde Bayer Leverkusen’i tek golle mağlup ederek evine üç puanla dönen Borussia Mönchengladbach’ta puanını 36’ya yükseltti. Üç puan önünde tatile ikinci sırada gitti.

Bundesliga’da ilk yarıda son üç sırada ise düşme hattında yılların Bundesliga 1’de ki takımlarının yer alması dikkat çekiciydi.

Beş kez Almanya Lig Şampiyonu olan VFB Stuttgart 14 puanla 16.’ıncı, 11 puanlı takımlardan Hannover 96 averajla 17.’inci olurken ligin dibinde ise 11 puanla 9 kez Almanya şampiyonluğu yaşayan 1. FC Nürnberg.

Exit mobile version