Site icon DieHaber.Com

Rödemark'ta iftar coşkusu

Almanya’nın Offenbach kenti yakınlarındaki Rödermark kentinde Belediye ve Yabancılar Meclisi sivil toplum örgütleriyle birlikte 400 kişilik sokak iftarı düzenledi.

Schiller Haus önündeki sokaktaki iftara katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Bu akşam burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan ayına yakışır bir şekilde, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve halkımızla biraraya gelmek, yemeği, aynı sofrayı, aynı duayı paylaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Böyle güzel günler ile Ramazan Bayramına kavuşmayı diliyorum” dedi.

Uyum karşılıklı toleransla olur İl Meclis Başkanı Sven Sulzman ve Encümen Jörg Rotter ile iftar davetine katılan Rödemark’ın Yeşiller Partili Belediye Başkanı Roland Kern, ,uyum karşılıklı toleranslarla gerçekleşir, azınlıkları dışlayarak olmaz, onlarla bitkiye yaşayıp paylaşarak olur” diyerek kentte Ramazan’ın güzel yaşanması için katkı sağladıklarını vurgulayıp kardeşlik ve dostluğu sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.
Konukları selamlama konuşması yapam Rödemark Yabancılar Meclisi Başkanı Zahide Demiral’da iftara Avrupa Malatya Hekimhanlılar Derneği ile Avrupa Kozdereliler Dayanışma Derneği’nin de katkı verdiğini dile getirerek,” 6 yıldan beri geleneksel olarak verdiğimiz iftar yemeğine gösterilen ilgi memnuniyet verici. Burada sadece Türk kökenli Müslümanlar yok. Diğer Müslüman ülkelerinden de Müslümanlar yanında çok sayıda Alman konuklarımızda bulunuyor. Bu hoşgörü Rödemark için bir şanstır. Bizim tek ortak noktamız. Allah’a inanmak ve iman etmektir” dedi.
Ezan okundu oruçlar açıldı Frankfurt Goethe Üniversitesi Kültür ve Dinler Enstitüsü’nden Boşnak asılı din görevlisi Ahmet Adem Hasanovic’in Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası ezan okumasının ardından Schiller Haus önündeki Schiller Caddesinde kurulan sofralarda oruçlar açıldı,birlikte dualar edildi.

Türkler ve Almanlar birlikte iftar yaptığı yemekte Hessen Eyalet Milletvekili Ulrich Casper, Hessen Eyaleti Yabancılar Meclis Başkanı Enişte Gülegen ile Avukat eşi Şehnaz Gülegen, Offenbach Yabancılar Meclis Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, SPD Bölge Başkanı Hıdır Karademir ile çok sayıda politikacı ve dernek ve sivil toplum örgütü yöneticileri de hazır bulundu. İftar yemeği sonrası konuklar ikram edilen Türk çayı ve Türk kahvelerini içtiler ve birbirleriyle yaptıkları sohbetlerle birbirlerini tanıyıp dostluklar kurdular. İsa DEVEÇEKEN/ RÖDEMARK

Exit mobile version