Site icon DieHaber.Com

32. yıl Bahar Konseri’nde türkülere doyurdular

Almanya’nın Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu izleyenlerini Türkülere doyurdu. Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde ’32. Yıl Bahar Konseri’ sloganıyla düzenlenen konserde buram buram Anadolu kokan türkülerle salon adeta inledi.
Sunuculuğunu Esra Balkan’ın yaptığı organizasyonda, Gültekin Demirtaş’ın yönettiği Türk Halk Müziği Korosu Anadolu’yu adet karış karış gezerek, ülkemizin dört bir yanından eserleri coşkuyla okudular.

Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin ile etkinliğe katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın da kısa bir konuşma yaptığı gecede, birbirinden güzel türküler söyleyen koro üyeleri, izleyicilerden büyük takdir topladı. Karartı, “Kişiler değişir, sanatçılar değişir, enstrümanlar değişir fakat bütünlüğü bozulmaz bir türkünün. Çünkü türkünün belirli bir düzeyde yaşanmışlığı vardır. Yeni şeyler üretmek yerine olanı farklı söylemek ve tercüman olmak görevini üstlenir tüm türküler. Türkülerimiz içinde kendimize dair bir şeyler bulacağımız dokunuşlar, nağmeler ya da tınılar barındırır. Bazen türküler alıp bizi bilinmez diyarlara götürür, bazen de neşelendirir” diyerek kültürümüzü devam ettiren koro çalışanlarına teşekkür etti.
32 YIL ÖNCE KURULDU
Koro Şefi Gültekin Demirtaş, “32 yıldan beri büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızla bu konseri düzenlemekten büyük onur duyuyoruz” dedi.  Aşık Veysel’in “Seherde ağlayan bülbül” türlüsüyle konsere başlayan 37 kişiden oluşan Frankfurt Türk Halk Müziği Korosu Ordu yöresinden “Irmak kenarında üç ağaç incir ” türküsünü söyledi. Gültane Kar, Elif Atıcı, Murat Şentürk, Kıymet Doğanlar, Aynur Hişhiş, Güler Aslan, Gülüstan Türkol ve Hüdayi Aslantürk söyledikleri türkülerle beğeni topladılar. Koronun söylediği,” Bu dere yonca” ve ardından “Allı yazma başında” türküleriyle ilk bölüm sona erdi.
Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu salonda verilen arada Türk Kültür Merkezi Kadınlar Kolu’nun hazırladıkları yiyecek ve içecekler adeta kapış kapış gitti. Yozgat türküsü ‘Yeşil Ayna takındınmı beline’ ile Manisa yöresinin zeybek havası “Aman aman nalbandım” ile ikinci böüme başlayan THM Korosu alkışlandı. Solistler Ayhan Şahin, Bülent Çırakoğlu, Uğur Yeşildağ  türküleriyle beğeni toplarken Uşak yöresinden zeybek havası “Bahçenin harımyım” ile Ali Koyun ayakta alkışlandı. Konseri Urfa yöresinden  ,”Yaz demedim kış demedim ” ve Kerkük Türküsü ,” Kalenin dibinde taş ben olayım ” türküsüyle sürdüren koro konserine büyük alkış aldığı Niksar Türküsü  ,” Kalenin bedenleri” ve ardından “Aman aman Bağdatlı” türküsüyke ile son verdi.  İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version