Site icon DieHaber.Com

CHP Almanya’da Ali Ercan yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği Teşkilatı’nın Genel Kurulu’nda Başkanlığı tekrar Ali Ercan seçildi.

Ali Ercan ile Ali Çetinkaya yarıştı

Frankfurt yakınlarındaki Cansu Düğün Salonu’nda yapılan birlik teşkilatının zaman zaman hararetli geçen olağan genel kurulunda Ali Ercan ile Ali Çetinkaya yarıştı. Türk bayrakları, Atatürk ve CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile süslü salonda kalabalık bir delege topluluğu katıldı.
Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasının ardından yapılan seçimde Ali Çetinkaya’ya 265 oy çıkarken 269 oy alan Ali Ercan CHP Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği’nin tekrar başkanı oldu.

Gazi Güleç’e 72 oy

Ayrıca başkanlık için Gazi Güleç’e 72, Malik Gürsel’e 4 oy verilmesi dikkat çekti. Ali Ercan’ın başkanlığındaki yönetim kuruluna ise Ayşe Eroğlu, Meltem Dulda, Nalan Seval, İhsan Hökelekli, Çakır Ali Fırat, Savaş Köktaş, Yaşar Acar ve Yılmaz Şahin seçildi. Zeynel Fırat, Muharrem Aydemir ve Tülün Elaziz disiplin kurulunu, Servet Tarı, Güler Özçelik ve Sadık Nazenin denetleme kurulunu oluşturdu.

Türkiye’de iktidara gelmek için çalışacağız

Almanya’da başta Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland eyaletleri olmak üzere CHP’ye destek vermek için tüm olanakları seferber edeceklerini söyleyen eski ve yeni başkan Ali Ercan, teşekkür konuşmasında ”Çağdaş sosyal demokrasi düşüncesinin Türkiye’de iktidara gelmesi için çalışacağız. Ülkemizde demokrasinin ve sosyal adaletin yaşama geçirilmesi için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. 3 eyalette bulunan CHP bürolarını fazlalaştırmak, yeni bürolar açmak istiyoruz. Yeni şeyler söyleyen ve yeni projeler üreten bir anlayışla çalışacağız. Başkaları tarafından yönetilen değil, içinde bulunduğu toplumda söz sahibi olan, toplumu yönlendiren ve yöneten gençler yetiştireceğiz. Gençlerimize önem vererek özellikle Avrupa’da siyaset yapan gençlerimize iyi konumlara gelmeleri için destek olacağız” dedi.
Ali Çetinkaya ise “Birlikte ülkemiz ve insanlık adına çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi. İsa DEVEÇEKEN/ KELKHEİM

Exit mobile version