Site icon DieHaber.Com

DTGB’den Türk-Alman dostluğuna tarihi katkı

Alman-Türk Ticaret Birliği Rheinhessen Derneği (DTGB) Frankfurt-Kelsterbach Congresium’da Türk ve Almanları geleneksel Noel yemeğinde buluşturdu.
Başkanlığını Rhein Main Bölgesi’nin başarılı işadamlarından olan Samsunlu Turgut Sezgin’in yaptığı DTGB’nin Noel yemeği buluşmasında Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş, Gross Gerau Kaymakamı Thomas Will ve Kelsterbach Belediye Başkanı Manfred Ockel’inde arasında olduğu 150’ye yakın Türk ve Alman işadamı vardı.
Noel yemeğinde yapılan konuşmalarda siyasi anlamda sıkıntılı bir dönemden geçen Türk-Alman ilişkilerinin işadamlarının girişimleriyle normale dönüştürülmesinin önemi vurgulandı. Frankfurt Başkonsolosu yanında 2 ayrı Alman belediye başkanı ve bir de Alman kaymakamın katılması Türk-Alman dostluğunun kolay kolay bozulamayacağını gösterdi. Türkiye-Almanya ilişkilerindeki siyasi krizden en çok etkilenen Almanya’daki Türk işadamları, “İşlerimiz bozulsa da, biz Almanya’yı seviyoruz” mesajı verdiler.

Her dine, her inanca her düşünceye saygı

Konukları selamlama konuşmasında içinde yaşadığımız toplumun çoğulculuğu ve çok kültürlülüğün bir araya gelme ve bir arada yaşamaya vesile olduğunu belirten DTGB Başkanı Sezgin, ”Toplum içinde hepimizin her dine, her inanca, her düşünce ve anlayışa saygılı olması gerekir. Özellikle Alman dostlarımızın da katılımıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetler bizim birlikte yaşama ve daha başarılı olma azmimizi artırmaktır. Birlikte kazanıp, birlikte bu ülke için, bu dünya için ve bu insanlık için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz“ diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Frankfurt Congresium Center’de tarihi mesajlar veren bir konuşma yapan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Türk toplumunun içinde yaşadığı ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Almanya’daki Türklerin içinde yaşadıkları ülkenin değerlerini ve önemli günlerini hatırlamalarını istiyorum. Bugünleri dostları, komşuları ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte kutlamalarını önemli buluyorum. Birbirimizi yeterince iyi tanırsak, birbirimizin değerlerine saygı duyduğumuzu gösterirsek, birarada mutlu ve huzur içinde yaşabiliriz” dedi.

Türkler Almanya’nın vazgeçilmez bir parçasıdır

Türklerin, Almanya’nın her alanda vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getiren Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş ise, “Geride kalan yarım asırda Türkler Almanya’da toplumun her alanında büyük yol kat ettiler. Misafir işçilik dönemi çoktan bitti. Türkler bugün politika, spor, kültür ve işdünyasında söz sahibidirler. Almanya’nın geleceğine yön verme konusunda Türkler de Almanlar kadar etkili ve yetkilidir” diye konuştu. Gross Gerau Kaymakamı Thomas Will ve Kelsterbach Belediye Başkanı Manfred Ockel de konuşmalarında bölgede yaşayan Türk işadamlarını başarılı çalışmalar yaptıklarını övgü ile bahsedip birlikte yaşamın önemine dikkat çekerek, “56 yılı geride bırakan Almanya’ya Türk göçü olumlu bir noktaya ulaştı” dediler.

Teşekkür ettiler

Bu güzel akşamın ev sahipliğini Alman Türk Ticaret Birliği Rheinhessen Başkanı Turgut Sezgin ve ekibi  misafirlerle yakından ilgilendi. Türk İşadamı Yusuf Altıntop yönetimdeki Congresium Conference & Event Center’in sunduğu Türk yiyecek ve içeceklerinden oluşan zengin ve nefis menü çok beğenildi. Davetliler Başkan Turgut Sezgin ve ekibine böyle güzel bir organizasyon için teşekkür ettiler.   İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version